Video/Kolja Pejaković ima novi bend, pjesmu i spot, a uskoro i album!


Banjalučki muzičar Nikola Pejaković, poznatiji kao Kolja, objavio je danas singl i spot “Svaku noć je isti mrak”, kao najavu novog albuma “4 prsta” koji će početkom ljeta na CD-u objaviti promoterska kuća Long Play iz Beograda.

“Vremena se mijenjaju, ali problemi ostaju isti. I uvijek su isti. Mrak je uvijek mrak, zlo je uvijek zlo. Pred nama uvijek ista odluka – ili vjera ili večera. Ostalo su nijanse…”, kaže Kolja o pjesmi “Svaku noć je isti mrak”.

Spot je u režiji Petra Pašića snimljen prošle godine u čuvenom hotelu Bristol u Beogradu, jer je, objašnjava Kolja, “zadržao izgled i šmek nekog prošlog vremena, ima patinu i vizuelno je bio zanimljiv”.

“Svaku noć je isti mrak” je jedna od svega dvije pjesme na nadolazećem albumu na kojima svira stari Koljin prateći bend Grobovlasnici (Voja Aralica – gitara, Ivan Aleksijević – klavir, Dejan Momčilović – bubanj, Nikola Usanović – bas i Dario Gajić – akustična gitara ). Ostalih 17 pjesama albuma “4 prsta” Kolja je snimio sa bendom u nešto drugačijoj postavi, a spot simbolički kroz prizore ručka pokazuje prisnost koja je vladala u odnosu Kolje i Grobovlasnika.

“Pa, bend je zavjerenička stvar. Priča o nekoj vrsti ljubavi i zajedništva kroz muziku. Ručak za stolom, kao neka porodica, dobra je slika i objašnjava taj odnos. Moj bend više ne nosi ime Grobovlasnici, niti Smak Bijelog Dugmeta. Ovo je relativno nova postava i okupljena je oko novog albuma koji se zove ‘4 prsta’. Tako da bi se, ako bi se tražilo ime, mogli nazvati Kolja i 4 prsta“, kaže Kolja.

Spot za “Svaku noć je isti mrak”

 

Izvor: Bosonoga

Previous Nova varoš se izborila! Nema zgrade na zelenoj površini
Next Sve više građana traži pomoć zbog uboda insekata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *