PROVJERILI SMO KAKO FUNKCIONIŠE SAOBRAĆAJ POD STARČEVICOM Od spajanja tranzita do kampusa za dvije minute (VIDEO)


Novoizgrađena dionica Istočnog tranzita, na čiju se gradnju čekalo duže od 30 godina, juče je zvanično puštena u promet, zajedno sa dva nova kružna toka u ovom dijelu grada.

Tim povodom ekipa Srpskainfo provjerila je kako funkcioniše saobraćaj pod Starčevicom, nakon nekoliko mjeseci gužvi i velikih kolona.

Nova dionica Istočnog tranzita spojena je na Ulicu Majke Jugovića novoizgrađenim kružnim tokom, te mnogo skratila put Banjalučanima koji prema Starčevici idu iz pravca Obilićeva.

Radi bržeg protoka, obližnji semafori na spoju Ulica Juga Bogdana i Ulice Majke Jugovića isključeni su, a režim saobraćaja je promijenjen na način da sada, za razliku od ranijeg rješenja, prednost imaju vozila koja se kreću iz pravca Starčevice.

Pomoću ovog rasterećenja saobraćaja vozači koji kreću iz Borika, tačnije od studentskog kampusa, do spajanja tranzita mogu doći za oko dvije minute, a naša ekipa uvjerila se da gužvi za sada nema.

Zadovoljni su i građani, koji mjesecima čekaju da se radovi konačno završe kako bi bez čekanja u kolonama mogli prolaziti ovim dijelom grada.

– Nije niko ni sumnjao da neće biti lakše sa kružnim tokovima i spojenim tranzitom, samo je bilo sporno što su sve to radili odjenom i jako sporo. Nadam se da se ovi mjeseci mučenje neće ponoviti i da je ovo lekcija nadležnima da paze kome povjeravaju bitne projkte – rekao je Milašin, mještanin Starčevice, te dodao da se nada su gužve u vremenu kada svi idu sa posla sada manje.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić izjavio je da će sada gužve i zagušenja u jutarnji i popodnevnim “špicevima” postati prošlost, kako za mještane Starčevice i Obilićeva, tako i za sva vozila koja su u tranzitu kroz grad.

(Srpska Info)
Previous PRODAJE JEZERO Rado Lukić (70) iz Ugljevika nema više snage da održava imanje
Next Institucije BiH alkohol plaćaju 72.000 KM: Pivo samo da je svijetlo, ali vino neće od svakoga

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *