Rudan na Krokodilu: Sve je boje nego biti u Hrvatskoj


Prepoznatljiv nastup hrvatske spisateljice Vedrane Rudan obilježio je prvo veče najznačajnijeg regionalnog književnog festivala “Krokodil” u Kombank dvorani.

Sa spisateljicom poznatom po šokantnim ispadima u javnosti razgovarao je sinoć pisac Vladimir Arsenijević pred skoro 1.000 posjetilaca Kombank dvorane. Između ostalog Rudan je opisala kako je svog muža odvratila od pomisli na prevaru.

– Pustila sam vrelu vodu na njega u kadi i kazala mu da će sljedeći put raditi britva. Od kada kući imam britvu, svaka informacija o tome da moj muž ima ljubavnicu je lažna – kazala je Rudan.

Ona je bukalno ležala na sofi za intervjue na sceni Kombank dvorane dok je Arsenijević pokušavao da joj postavi smisleno pitanje o velikoj popularnosti njenih knjiga.

– Ti želiš reći da se mi otkrio… Pa moje knjige se prodaju jer sam jedan od najpoznatijih pisaca na svijetu…samo se to još ne zna. Zbunjen je ovaj Arsenijević, a lijepo sam rekla da ostane kući…Pa koga bi ti objavio da nije bilo mene… – kazala je Rudan.

Hrvatska spisateljica se sjećala svog prvog nastupa u okviru programa Krokodila.

– Stariji uvijek misle da su mladi blesavi…Da se tamo gde se skupljaju pije, kreše i sere…I tebe sam Arsenijeviću kao mlađeg doživljavala kao budalu…Međutim ispostavilo se da je to nešto pametno i naraslo je u ozbiljan festival – kazala je Rudan.

Za nju nema dileme da je publika najbolji dio Krokodila.

– Sve pametni, dražesni ljudi… Bez obzira da li su mladi ili stari – kazala je Rudan.

O svojoj knjizi “Kosturi okruga Medison” ona je povišenim glasom kazala “kako je to dobra knjiga”.

– Sada sam je čitala…Pa to fenomenalno…Moram da pozovem majku Dejana Papića iz Lagune koja je izdala moju knjigu da se podigne i da dobije aplauz. Svoje sam obavila..Pohvalila sam Papićevu mamu i to je to – kazala je Rudan.

Nakon gostovanmja na jednoj srpskoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom Rudan je iskoristila priliku da kako kaže ispravi grešku.

– Zaboravila sam tamo kazati da osim sina imam i ćerku. Ona se zove Asja i obožavam je. Već sam dobila glasove iz Hrvatske da se tamo više ne vraćam – kazala je Rudan.

U kabaretskoj atmosferi Rudan je kazala da je za svakog čovjeka bolje da skoči sa zvonika crkve nego da ostane u Hrvatskoj kakva je danas.

– Malo je teško popeti se gore ali kada kreneš dole…Sve je bolje nego biti u Hrvatskoj – rekla je Rudan.

(Tanjug)

Previous Šta čeka bankare u regionu?
Next Lijepe vijesti iz porodilišta: U Banjaluci za dan rođeno 15 beba

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *