Vrane ponovo napale: Taksista spasao djevojčicu od naleta ptica


Vrane su opet napale u banjalučkom naselju Starčevica, ovaj put dvoje djece uzrasta od 8 i 12 godina, dok su išli u školu.

Radi se izgleda o istim vranama koje su ranije napale dvije djevojke kod pasarele u neposrednoj blizini Osnovne škole Branko Radičević.

“Dječaka od 8 godina spasao je kačket jer je vrana u više navrata udarila kljunom u kačket. Preplašeni dječak spasao se tako što je pobjegao prema školi. U drugom slučaju, djevojčicu od 12 godina vrana je takođe napala u blizini pasarele, a spasao je taksista” – ispričao je očevidac.

Ogorčeni mještani kažu da ukoliko nadležni ne preduzmu ništa da će problem sa vranama riješiti na svoj način.

Iz Društva za istraživanje biodiverziteta pojašnjavaju da je u gradovima generalno povećan broj vrana, i to zbog ljudske aktivnosti i nepropisnog odlaganja smeća koje privlači ove ptice.

“Vrana je teritorijalna ptica i zaštitnički je nastrojena, naročito u ovom periodu razmnožavanja i podizanja mladih. Njihova agresivnost najčešće je povezana sa nekim ljudskim ponašanjem koje ih uznemiri, ali ne mogu da nanesu ozbiljne povrede ljudima” – kaže ekolog iz ovog Društva Jovica Sjeničić.

Izvor: Srpskainfo

Previous Todor Panić direktor kompanije “Vitinka” najbolji poslodavac za 2017. godinu
Next Teška saobraćajna nesreća: Kombi sletio u rijeku, poginuo vozač

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *