Konačno: Uskoro uređenje korita rijeke Vrbas u cilju zaštite od poplava


Naredne sedmice biće raspisan tender za radove na uređenju korita rijeke Vrbas, na potezu od Trna prema ušću rječice Dragočajka, u okviru velikog projekta zaštite od poplava.

Najveći dio novca, odnosno oko 660.000 KM, obezbijedio je Razvojni program UN-a (UNDP), dok će Grad u ovom projektu učestvovati sa 270.000 KM.

“Ovim će početi realizacija strateškog dokumenta pod nazivom „Uređenje vodnog režima i korita rijeke Vrbas kroz urbano područje grada Banjaluke“. Za realizaciju cjelokupnog projekta uređenja korita Vrbasa od Trna do Rebrovačkog mosta u dužini od oko 20 kilometara potrebno je oko 48 miliona KM. Ovom prvom fazom počeli bi radovi na njegovoj realizaciji na terenu”  – navode u Odjeljenju za komunalne poslove.

Kako je planirano, radovi će se izvoditi od mosta u Trnu te uzvodno prema ušću Dragočajke, gdje se procijenjuje da će se urediti 300 m korita i izgraditi 600 m obale.

Prema riječima stručnjaka, uređenjem vodnog režima i korita Vrbasa smanjiće se rizik od poplava u ovom dijelu gradskog područja.

S tim ciljem, gradske vlasti su konkurisale za ova sredstva prema UNDP-u, koji će raspisati tender i izabrati izvođača radova.

Izvor: Srpskainfo

Previous Predstava “Naši dani”: Recenzija prof. Slobodana Markovića
Next Gorivo da bude jeftinije 30 feninga

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *