Objavljen uznemirujući snimak udara taksija u navijače u Moskvi


Vozač taksija zabio se u grupu navijača nedaleko od čuvenog moskovskog Crvenog trga. Sedmoro ljudi je povrijeđeno, a policija je vrlo brzo uhvatila vozača koji je pješke pokušao pobjeći s mjesta nesreće.

Vlasti su poručile kako se ne radi o terorističkom napadu nego o nepažnji vozača, koji ima kirgistansku vozačku dozvolu.

Na društvenim mrežama uskoro je osvanuo i video nesreće, koja prikazuje kako se taksi popeo na pločnik i pokosio grupu navijača, prenosi index.hr.

Dio prolaznika odmah se uputio prema vozaču koji je zaustavio taksi i izašao iz njega. Nakon toga počeo je bježati, a prolaznici su trčali za njim.

Pie Sports Booze ?@piesportsbooze

BREAKING: Taxi ploughs into several fans in central Moscow, then flees the scene. Eight people were injured. Police say it was an accident

Snimak iz drugog ugla prikazuje vozača kako bježi pred gomilom prolaznika nakon što se taksijem zabio u grupu navijača.

Policija tvrdi da im je nakon privođenja rekao kako se nije namjerno zabio u ljude, te umjesto kočnice slučajno stisnuo gas.

Kirgistanac će u ponedjeljak izaći pred sudiju, a policiji je nakon privođenja rekao da je vozio 20 sati bez prestanka te je bježao jer se bojao da će ga prolaznici ubiti.

(Nezavisne Novine)

Previous Dragičević: Zapitajte se gdje se budite, gdje djecu vodite
Next Srbija startuje u Rusiji, protiv Kostarike od 14 sati

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *