Skandal/Maloljetna košarkašica izbačena na ulicu, potonuće još jednog banjalučkog trofejnog kluba


Sedamnaestogodišnja košarkašica ŽKK Mladi Krajišnik Ana Vuković iz Herceg Novog protekle sedmice našla se u neprijatnoj situaciji kada je u ponoć u Banjaluci izbačena na ulicu bez dokumenata, novca i garderobe, sa ostalim košarkašicama.

Vuković je ispričala za Dnevne novine, da su izbačene na ulicu zbog sukoba vlasnika motela i menadžera kluba Brana Čovikovića, koji ih je doveo u apartmanski smještaj.

“U Banjaluku sam došla na poziv Brana Čovičkovića na probne treninge u Mladi Krajišnik s tim što sam prije dvije godine već imala poziv da zaigram u toj ekipi koji sam morala da odbijem zbog obaveza u svom klubu”, rekla je Vuković.

Prema njenim riječima, ona se u večernjim časovima vratila sa treninga sa koleginicama iz kluba, zetekle su zaključane apartmane, a i promijenjene brave.

“Obrazloženo nam je da menadžer kluba duguje novac za smještaj. Pozvala sam majku i rekla šta se dešava, a ona je pričala sa gazdaricom kojoj joj je naglasila da ja i moja saigračica Tamara imamo karte za autobus u 23 časa za Herceg Novi. Gazdarica nije odreagovala na razgovor. Majka je zatim pozvala Čovičkovića, koji joj se nije javljao na telefon. Mi igračice smo otišle do Čovičkovića, koji je došao sa nama do motela. Gazda ni tada nije htio da nam otvori. Došla je policija na Branov poziv, ali gazda nije ni htio da izađe. Policija je uzela naše podatke i otisla. Mi smo ostale na ulici u šortsevima i majicama u kojima smo bili na treningu bez dokumenata i ličnih stvari u 12 sati uveče. Ni sama ne znam kako smo se osjećale, emocije su bile pomiješane ljutnja, strah, bijes. Onda su nas smjestili kod jedne igračice da tamo prespavamo do ujutru”, kazala je Vuković za Dnevne novine.

Kako je Vuković dalje ispričala, ujutro je njena majka pozvala ambasadu Crne Gore u Sarajevu i oni su odmah reagovali.

“U međuvremenu smo došli do hotela, ponovo je stigla policija, ali i dalje bezuspješno da se bilo šta riješi. Na poziv policije od moje majke, rekli su joj da je javni tužilac rekao da nema krivičnog i prekršajnog postupka i da su oni nemoćni. Nije nam jasno da neko može stranom maloljetnom državljaninu i mlađem punoljetnom licu bespravno oduzeti lična dokumenta i lične stvari”, priča Vuković.

Ona kaže i da je crnogorska ambasada cijelo vrijeme bila u kontaktu sa njenom majkom, da su je obavijestili da su naložili policiji da do 14 sati moraju da riješe problem, što je i urađeno.

Izvor: Mondo

Previous “PONOSAN I ZAHVALAN ŠTO SI SA MNOM” Novak oduševio mnoge EMOTIVNOM PORUKOM za rođendan supruge
Next Racije u dva kluba, policija tražila drogu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *