Ventura: Bio sam vreća za udaranje, morao sam ranije da odem


Italijanski fudbalski trener Ðanpjero Ventura priznao je da je morao ranije da podnese ostavku na mjestu selektora Azura, prije nego što su ostali bez Mundijala poslije šest decenija, ali i da misli da je sva krivica nepošteno svaljena na njega.

Italijani su eliminisani od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, poslije čega je Ventura dobio otkaz i označen kao najveći krivac za debakl.

“U fudbalu sam 35 godina i nikada nisam bio umiješan u sportsku politiku. Nisam bio dio sistema, uvijek mi je bilo bitnije da uložim trud, nego obećanja. Bio sam na čelu najstarijeg italijanskog tima u posljednjih 50 godina, a onda sam pružio šansu čak 14 debitanata. Vjerujem da bismo bili uspješni na Svjetskom prvenstvu, zajedno sa tim mladim igračima”, rekao je Ventura za Gazzettu dello Sport.

Bivši trener Torina ističe da je sve bilo u redu do poraza od Španije (3:0) u kvalifikacijama kada se našio na meti kritika.

“Do Španije imali smo sedam pobjeda i dva remija, a onda je počelo rušenje bez presedana. Postao sam krivac svega loše, sve je bila moja odgovornost… Ventura je pogodio stativu, Ventura je promašio gol, Ventura je oduzeo Italiji Svjetsko prvenstvo… Postao sam vreća za udaranje”, kaže on.

Ventura, ipak, smatra da su Italijani morali da izbore mjesto na planetarnom šampionatu u Rusiji.

“U teškim momentima osjećao sa snažu pripadnost reprezentaciji. I pored svega, vjerujem da smo mogli da se plasiramo u Rusiji. Naravno, moja najveća greška je što ranije nisam podnio ostavku”, aludirao je Ventura na poraz od Švedske u Stokholmu 1:0, prije revanša baraža.

(Nezavisne Novine)

Previous Stigla je na Mundijal i odmah napravila pometnju na ulicama Moskve
Next Višković: 80 dana dovoljno da Tužilaštvo donese odluku u vezi smrti Davida Dragičevića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *