Ljajić: Kada bi se primjenio Hotijev recept, nijedna granica ne bi ostala na svom mjestu


Potpredsjednik Vlade i predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić, povodom izjave Tačijevog savjetnika Redžepa Hotija da bi podjela Kosova značila i da dijelovi Sandžaka pripadnu Kosovu, rekao je da je takvo avanturističko iscrtavanje granica dovelo do ratova devedesetih godina, a da su regionu i narodima ovog prostora sada potrebne nove investicije, bolja infrastruktura i veći životni standard.

Ljajić je Tanjugu rekao da Hoti rješenje za aktuelne probleme traži u prošlosti, i to na potpuno pogrešan način, i u istorijskom i u političkom smislu, prenosi Blic.

-Kada bi se primjenio Hotijev recept, nijedna granica, ne u regionu nego na svijetu, ne bi ostala na svom mjestu. To je u direktnoj suprotnosti sa međunarodno proklamovanim principom o nepovredivosti granica, a kršenje tog principa bi cijeli svijet uvelo u sukobe i globalnu nestabilnost – poručio je Ljajić.

On je ukazao i na činjenicu da se iz Prištine čuju glasovi koji čas koriste istorijski, a čas etnički kriterijum za rješavanje aktuelnih političkih problema, zavisno šta im u kom trenutku odgovara.

Upitan šta misli o Ugljaninovoj izjavi o autonomiji Sandžaka, Ljajić je rekao da je Sandžaku mnogo potrebniji autoput od autonomije.

-Ako svim građanima Sandžaka ne obezbjedimo dobre puteve, škole, bolnice, fabrike i kvalitetne uslove za život, onda će to biti samo prostor bez ljudi, jer će odlaziti tamo gdje to mogu da nađu. Politika Vlade Srbije je upravo usmjerena ka realizaciji tih prioriteta, a institucije sistema Srbije su jedino mjesto gdje se svi tekući problemi mogu i treba rješavati – zaključio je Ljajić.

(Srpska Info)

Previous Premijerka najavila PAKET MJERA za juli koji predviđa POVEĆANJE PLATA svima u Srpskoj
Next Real šampion Španije, sjajan oproštaj Dončića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *