Porodica ne vjeruje da su Bojana Koprenu ubila braća Diljević


Boško (58) i Bogdan (53) Diljević nisu sposobni da ubiju mog brata i da četiri godine uspijevaju da kriju dokaze da ne budu uhapšeni, tvrdi ovo Stefan Koprena mlađi brat od Bojana (1988) koji je nestao 2014. godine na području Manjače.

Njihov otac Milenko takođe kaže da je mala vjerovatnoća da su oni ubili njegovog sina. Podsjetimo, iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS u utorak su saopštili, navodeći inicijale, da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uhapsili braću Diljević zbog sumnje da su 7. jula 2014. godine u mjestu Bukvalek kod Banjaluke ubili Bojana Koprenu. Bojan se od tada vodi kao nestala osoba, jer njegovo tijelo do danas nije pronađeno.

Međutim, Diljevići su poslije saslušanja u policiji pušteni da se brane sa slobode.

-Protiv osumnjičenih biće dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog ubistva. Na ovom predmetu nastavlja se intenzivni rad na pronalasku tijela, oružja kojim je počinjen zločin, kao i saslušanju svjedoka – rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama policija je braću Diljević privodila nekoliko dana poslije ubistva i tada su ispitani od strane poligrafista iz Srbije i navodno su prošli.

-Od početka istrage policija je sumnjala da su Boško i Bogdan povezani sa ubistvom. Sada se pojavio i jedan svjedok koji je potvrdio policiji da su oni odgovorni za ubistvo, poslije čega ih je policija i privela. Oni su u policiji zadržani 24 časa, a u to vrijeme veliki broj policajaca je pretresao njihovo imanje u Bukvaleku, kao i šumu u blizini u nadi da će naći nove dokaze – rekao je izvor iz istrage.

Policajci nisu pronašli tijelo, a ni nove dokaze pomoću kojih bi Diljeviće povezali sa nestankom Koprene.

U blizini kuće Diljevića juče su reporteri Srpskeinfo  sreli policijska auta, koja su patrolirala makadamskim putem, tragajući za dokazima.

Iako se poslije hapšenja u javnosti pojavila informacija da je Bojan ubijen zbog krađe ovaca od uhapšenih, u njegovoj porodici to oštro demantuju.

-Moj sin nikada nije krao i nije imao potreba za to. Radio je „Kod Roze“ u pečenjari i nije krao. Braću Diljević poznajem, jedan je išao sa mnom u razred, ali sumnjam da su oni ubili Bojana. Ne mogu sa sigurnošću reći da nisu, ali sumnjam u to – kaže Milenko i dodaje da još vjeruje da mu je sin živ.

On dodaje da je zadovoljan radom policije i da se redovno čuje sa njima, ali da je ipak očekivao da će ranije znati šta se desilo sa njegovim sinom.

Njegov mlađi sin Stefan kaže da Diljevići nisu u stanju da ubiju njegovog brata, jer oni nisu ni psihički zdravi.

Mještani Bukvaleka pričaju da je u utorak bilo dosta policajaca u njihovom selu i da su čuli da su priveli Diljeviće.

-Vidio sam više policijskih vozila i policajaca koji su u utorak obilazili selo i nešto tražili. Kasnije sam čuo da su priveli Boška i Bogdana vezano za ubistvo Bojana. Braću poznajem cijeli život, oni imaju stotinjak ovaca i od njihove prodaje se uzdržavaju – kaže jedan od mještana.

On dodaje da oni nisu oženjeni, ali i da žive u poprilično lošim uslovima.

-Svašta se spominjalo kada je Bojan nestao, ali iskreno ne mogu vjerovati da su oni u stanju da ga ubiju. Ranije su imali sukobe isto sa nekim ljudima koji su od njih krali ovce, ali i veoma dobro poznaju Bukvalek – rekao je naš sagovornik.

Nestanak

Bojan Koprena nestao je 7. jula 2014. godine, a poslijednji put je viđen u „Krčmi kod Roze“, kada je sa „opel vektrom“ otišao u nepoznatom pravcu. Vozilo je pronađeno dva dana kasnije zapaljeno.

Policija je uz pomoć lovaca i građana više puta organizovala velike pretrage šume u Bukvaleku, ali nisu pronađeni tragovi koji bi ih doveli do tijela.

Izvor: Srpskainfo

Previous Nakon podruma poplavili i stanovi u “boračkim zgradama” u Adi
Next Udaren pješak u Boriku

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *