Na “Starčevici” drvena bandera za struju vezana za šljivu


Drvena bandera za struju u Ulici Miloša Dujića, stara dvadesetak godina, zavezana je nedavno sajlama za suvu šljivu kako ne bi pala.

Zbog stare bandere u ulici, koja, kažu mještani ovog dijela Starčevice, svakog časa prijeti da će pasti, oni svakodnevno strahuju od požara ili čak strujnog udara. Pitaju da li je normalno da u 21. vijeku u komšiluku imaju drvenu banderu, koja se povija svaki put kada duva vjetar.

– Prije mjesec dana na jednoj obližnjoj kući je izbio požar zbog struje i dežurni radnici tada su došli i ovu banderu zavezali za drvo. Do kada će ovo sve ovako da stoji, niko nam nije rekao, ali nije prijatno prolaziti ovuda i živjeti pored ovoliko strujnih kablova. Bojimo se požara jer i na našoj kući ima mnogo kablova- ispričala nam je Banjalučanka koja stanuje u blizini, i koja tvrdi da, za sada, srećom nemaju problema sa nestancima struje.

Dodaje i da je stara bandera, koja se inače nalazi u privatnom dvorištu, stajala ispravno, sve dok se nedavno nije zapalila kuća.

Stanovnicima Ulice Miloša Dujića najviše smeta što je bandera zavezana sajlama za osušenu šljivu, koja, smatraju, ne pruža nikakvu potporu, i može se srušiti pri jačem nevremenu.

U preduzeću „Elektrokrajina“ odgovaraju da su upoznati sa ovim slučajem i da je problem nastao sa vlasnikom parcele na kojoj se nalazi bandera.

– Mi smo pokušali postaviti betonski stub na ovom mjestu, ali vlasnik to nije dozvolio i kada je izbio požar u kući pored morali smo drvenu banderu zavezati da je osiguramo na neki način. Imamo informaciju da je sporna parcela sada prodata, i nadamo se da ćemo sa novim vlasnikom uspjeti postići dogovor da na tom mjestu stavimo betonsku banderu, kao što je već urađeno u komšiluku- pojasnili su ovu čudnu situaciju u distribuciji Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Previous Batinama i kocem policajci su pokušali od mene iznuditi priznanje za ubistvo, ispovijest Boška Diljevića
Next Banjalučani iz centra na nogama! Gradu poručuju, “Nećete kršiti zakone, nećete graditi gdje nije mjesto”!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *