NEUKUSNA AUKCIJA Hitlerov pribor za jelo prodat za 12.500 funti


Pribor za jelo napravljen specijalno za nacističkog vođu Adolfa Hitlera povodom njegovog 50. rođendana prodat je na aukciji za 12.500 funti (oko 14.220 evra).

Pribor je pronađen tokom čišćenja jedne kuće u Dorsetu u Engleskoj, a pripadao je visokom vojnom zvaničniku. Dva noža, tri kašike i tri viljuške napravljeni su specijalno za Hitlera kako bi mogao da ih koristi u specijalnim prilikama.

News Dingo@NewsDingo

A set of silverware that once belonged to Adolf Hitler — complete with Nazi emblems, made for his 50th birthday — has sold at auction for almost $17,000.https://www.upi.com/Top_News/World-News/2018/06/22/Silver-cutlery-set-owned-by-Hitler-sells-for-nearly-17000/6511529685144/ 

Očekivalo se da će pribor biti prodat za 2.300 funti, ali su kolekcionari bili svjesni da se radi o “velikom dijelu istorije” te je najviša ponuda iznosila 12.500 funti.

U Velikoj Britaniji nije ilegalno prodavati predmete povezane s nacizmom, prenosi portal Klix.ba. Ima, ipak, i onih koji smatraju da su ovakve aukcije “neukusne”, a nedavno je od Facebooka traženo da blokira prodaju “nacističkih suvenira”.

(Srpska Info)

Previous “SVE JE TO ZBOG MIGRANATA” Fajon smatra da je neprihvatljivo da se Srbiji PRIJETI vraćanjem viza
Next CIJENE KAO U ZAGREBU, PLATE DUPLO MANJE Banjaluka jedan od SKUPLJIH gradova regiona

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *