Tokom odmora adekvatno zaštiti svoju imovinu


Banjaluka – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apelovalo je na građane da tokom sezone godišnjih odmora na adekvatan način zaštite svoju imovinu.

Iz MUP-a savjetuju građanima da prije odlaska na putovanja više puta provjere da li su svi prozori na njihovom domu zatvoreni, a vrata zaključana, te da preduzmu druge mjere zaštite, saopšteno je danas iz MUP-a Srpske.

Građanima se savjetuje da prilikom napuštanja na duže vrijeme svoj dom povjere na čuvanje komšijama ili rodbini, te im daju ključ od ulaznih vrata i zamole ih da tokom noći pale svjetlo i češće obilaze njihov dom, jer se na taj način stvara utisak da u stanu ili kući neko boravi.

“S obzirom da provalnici često provjeravaju da li nekog ima u kući tako što zvone, građani prije odlaska treba da isključe zvono, jer provalnici na taj način neće biti sigurni da li su vlasnici odsutni ili nisu čuli zvono”, navodi se u saopštenju.

MUP navodi da nije preporučljivo spuštati roletne na prozorima do kraja, jer potencijalni izvršioci krivičnog djela i to prate i ukoliko primjete da su roletne spuštene par dana zaključiće da u stanu nema nikoga.

“Iako je danas popularno na društvenim mrežama objavljivati odlazak na putovanja, savjetujemo građanima da to ne čine, pogotovo ukoliko žive sami ili putuju sa svim ukućanima”, savjetuje MUP.

Iz MUP-a su apelovali na građane da ukoliko znaju da su im komšije odsutne, a u njihovom domu čuju iznenadnu buku ili primijete zadražavanje nepoznatih lica, pozovu policiju na besplatan broj telefona 122 i na taj način spriječe nastupanje štetnih posljedica po imovinu.

(Glas Srpske)

Previous Grad sufinansira vantjelesnu oplodnju, izdvojeno 65 hiljada KM
Next Krstajić je kao igrač pobjeđivao Švajcarsku

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *