Gost iz Kine: Čuveni arhitekta gostuje na banjalučkom Univerzitetu


Džao Đinsong, počasni profesor na kineskom Univerzitetu u Tijenđinu, Odsjek za arhitekturu i dizajn, održaće sutra predavanje  “Pametni i održivi dizajn – od planiranja do implementacije” u amfiteatru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta sa početkom u 19 časova.

Dolazak profesora Đinsonga organizovan je od strane Konfucijevog instituta, koji i na ovaj način nastoji da podijeli kinesko znanje i iskustvo sa lokalnom zajednicom u kojoj djeluje.

Đinsong je osnivač multinacionalne kompanije Arčilend, ujedno je i glavni arhitekta i direktor dizajna, koja djeluje u nekoliko zemalja svijeta i koja je unazad nekoliko godina dobila prestižne nagrade kako u Kini tako i na međunarodnoj sceni.

Predavanje profesora Đinsonga biće jedinstvena prilika da se studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta upoznaju sa najnovijim dostignućima na polju arhitekture, dizajna i izrade masterplana, usmjereno na estetiku, funkcionalnost, zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Ovo je ujedno i dobra prilika za sve domaće arhitetke i dizajnere iz privatnog i javnog sektora da dođu na ovo predavanje, koje će biti obogaćeno živopisnim primjerima arhitekture i dizajna 21. vijeka.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Izvor: srpskainfo.com

Previous Banjalučki bankari najviše zaradili
Next Banjalučanin isplivao normu za Svjetsko prvenstvo

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *