DANAS NA MUNDIJALU Francuzi i Danci rasterećeno, Argentina za spas


RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018

Na Mundijalu danas slijedi definitivni obračun osam reprezentacija iz grupe C i D, pri čemu večernji duel donosi malo više uzbuđenja nego mečevi od 16 časova, gdje se rasplet već naslućuje.

Danska- Francuska (16.00, Moskva)

U grupi C manje ili više rasplet je poznat, pošto je Francuska, bez neke pretjerano lijepe igre uspjela osvojiti šest bodova, uporna i disciplinovana Danska četiri, Australija jedan, dok je Peru bez bodova, zbog čega su šanse da Danci i Francuzi ostanu bez plasmana i dalje veoma male. Iako obe selekcije najavljuju igru bez kalkulacija, teško je povjerovati u to, posebno uz najave selektora Francuske Dešana da će odmarati šestoricu startera iz prva dva meča pa je neriješen rezulat vrlo lako moguć kao ishod.

Australija-Peru (16.00, Soči)

Fudbaleri Perua poslije dva poraza rezultatom 0:1 pripremaju se za povratak kući, ali to ne znači da će se predati protiv Australije koja bi u slučaju trijumfa i uz slavlje Francuske na utakmici sa Danskom ušla među 16 najboljih u Rusiji, ali to je već u domenu lijepih želja. Ekipa Perua tokom Mundijala pokazala je veliku borbenost i agresivan napadački fudbal, koji bi da su vatreni Peruanci imali malo više sreće i discipline u igri mogao lako odvesti u top 16, ovako im ostaje meč za častan oproštaj od Rusije.

FOTO: Armando Babani/EPA

Island-Hrvatska (20.00, Rostov)

Bez obzira što Nigerija i Argentina apeluju na Hrvatsku da odigraju pošteno, male su šanse da će selektor Zlatko Dalić poslušati i da neće odmarati većinu startera iz prva dva meča. U grupi D nazvanoj grupa smrti poznata je samo jedna stvar, Hrvatska ide dalje sa šest osvojenih bodova jer im prvo mjesto može ugroziti samo poraz od Islanda sa pet golova viška, dok svi ostali brinu svoje brige pošto Nigerija ima tri boda, a velika Argentina i Island po jedan bod na kontu. Simpatičnim Islanđanima treba pobjeda protiv Hrvatske, ali na kraju im čak možda ni pobjeda neće biti dovoljna ako Nigerija pobijedi Argentinu. Ili ako Argentina pobijedi s golom više Nigeriju nego oni Hrvate.

Foto Ritchie B. Tongo/EPA

Nigerija- Argentina (20.00, Sankt Peterburg)

Da je neko prije Mundijala rekao da će Argentina sa Mesijem na čelu grčevito hvatati za slamku spasa u meču protiv Nigerije, uz molbe da Hrvatska odigra bez kalkulacija protiv Islanda, vjerovatno bi ga gledali kao neznalicu. Ipak, danas je situacija upravo takva, jer su “gaučosi” u Rusiji odigrali ispod svakog renomea, bez potcjenjivanja igre Islanda i Hrvatske, tako da Argentini ostaje samo da kako zna i umije dođe do ubjedljive pobjede protiv Nigerije i moli se za poraz ili neriješen ishod Islanda. Problem je samo što se u ovom meču nešto pitaju i fudbaleri Nigerije, a dosadašnja izdanja Argentinaca ne ulivaju pretjerano optimizam ni njihovim najvatrenijim navijačima.

(Srpska Info)
Previous Ronaldo šakom udario Iranca, nakon VAR-a dobio samo žuti karton
Next ČOVIĆEV PUT KA TREĆEM ENTITETU Žestoke reakcije na najavu otvaranja hrvatskog predstavništva u Briselu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *