Ovjerene prijave 69 stranaka i 36 koalicija


Centralna izborna komisija /CIK/ BiH za učešće na opštim izborima u oktobru ovjerila je prijave 69 političkih stranaka, 34 nezavisna kandidata i 36 koalicija.

U saopštenju CIK-a BiH navodi se da se imena ovjerenih političkih stranaka koje se na izborima pojavljuju samo u okviru koalicije neće naći na glasačkom listiću.

CIK je danas dodatno ovjerio koaliciju A-SDA za evropsku BiH-zajedno i koaliciju Hrvatsko zajedništvo HDZ 1990-HSP BiH.

Postupak provjere prijave koalcije HNL-HSS Stjepana Radića obustavljen je jer je Hrvatska seljačka stranka Stjepana Radića odustala od prijave.

U skladu sa uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za opšte izbore u BiH, koji će biti održani 7. oktobra, podnošenje kandidatskih listi počinje sutra i trajaće do 9. jula.

Redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću biće utvrđen žrijebom 12. jula.

CIK BiH danas je, nakon izvršenih provjera, izdao potvrde za devet kandidata za zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije koji ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Potvrde su izdate za Zorana Kovačevića, Dragana Baševića, Ranka Grahovca, Aleksandra Faladžića, Aleksandra Karišika, Sretu Pekića, Mladena Mičića, Miroslava Škorića i Duška Drljaču.

(Srna)

Previous Plate svima veće za 30 KM, ne smije biti varanja
Next Dodik: Britanski obavještajci neće uspjeti u svojoj namjeri

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *