Novi projekat za građane: Radionice za sugrađane starije životne dobi


U prostorijama Udruženja gluvih i nagluvih regije Banjaluka održana je prva u nizu radionica u okviru projekta „Klub 55+“.

Radioničke aktivnosti održavaće se do kraja oktobra, svakog utorka i petka, sa početkom u 19 časova u prostorijama ovog udruženja.

“Kako bismo poboljšali položaj gluvih osoba starije životne dobi i kod njih sačuvali motorne i kognitivne perceptivne vještine osmislili smo niz aktivnosti koje ćemo realizovati kroz Klub 55+. To je mjesto gdje će stariji članovi udruženja imati priliku da se druže kroz razne vidove društvenih igara i radno-okupacionih radionica: dekupaž, pletenje, heklanje i veženje” – navode organizatori.

Jednom mjesečno održavaće se psihološke radionice, a biće organizovano i zdravstveno savjetovalište za ovu populaciju. Da sve aktivnosti ne završe u prostorijama udruženja, za svoje članove će organizovati i odmor u prirodi.

Sve ove aktivnosti usmjerene su na očuvanje preostalih psihofizičkih potencijala gluvih osoba starije životne dobi, te u cilju pozitivnog djelovanja na kvalitet njihovog života.

Izvor: Srpskainfo

 

Previous "Orlovi" lete kući, Srbija nemoćna protiv Brazila
Next Pješaci sa Starčevice još na čekanju, ne nazire se kraj “svečano završenim radovima” (Foto)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *