PRESUDA ZA MASAKR U NJEMAČKOJ Bosanac osuđen na doživotni zatvor zbog SVIREPOG UBISTVA SINA i još dvije osobe


Njemački sud osudio je juče Dražena Dakića (41), porijeklom iz Gradiške, na doživotni zatvor zbog svirepog ubistva svog šestogodišnjeg sina Darija te mladića svoje bivše supruge (34) i njene rodice (29).

Okružni sud u Rotvajlu, zbog posebno teškog krivičnog djela, odlučio je i da Dakić neće moći biti pomilovan nakon što odsluži 15 godina kazne, prenose njemački mediji.

Kao motiv za ubistvo navodi se ljubomora, jer ga je supruga Ekatarina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla s djetetom.

Dakić je masakr počinio u septembru prošle godine u njemačkom mjestašcu Vilingendorfu. Ušao je kroz vrt kuće i počeo pucati na svoju bivšu suprugu Ekatarinu i njene goste, koji su se okupili na proslavi povodom polaska njegovog sina u školu.

Prema rekonstrukciji događaja, Dakić je odmah ispalio hitac prema bivšoj partnerici i njenoj prijateljici.

Ekatarina je uspjela pobjeći u kuću, a Dakić je potom otišao u dnevni boravak i pucao u sina. Ispalio je tri hica i pogodio dječaka u pluća i srce. Dječak je na mjestu umro. Nakon masakra, uspio je bježati njemačkoj policiji pet dana.

Tužilac je na suđenju izjavio da je Dakić namjerno dopustio da njegova bivša supruga pobjegne, jer je htio da pati do kraja života za ubijenim djetetom.

Kupio pušku

Prema navodima tužilaštva, Dakić je pušku kojom je počinio svirepa ubistva, kupio u Srbiji ili Hrvatskoj.

Dakić je odranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja, a priznao je krivicu za zločin. Izjavio je da u trenutku ubistva nije bio pri sebi i da se ponio kao robot.

Tvrdi da je na dan zločina htio razgovarati sa svojom bivšom suprugom. Dakić je na mjesto zločina došao sa potpuno napunjenim oružjem pa je takav iskaz na sudu ocijenjen kao nevjerodostojan.

Imao zabranu pristupa

Porodice stradalih na suđenju su uputile niz kritika na račun policije, koja je, kako oni tvrde, ignorisala prijave o Dakićevim prijetnjama bivšoj supruzi.

Prema pisanju njemačkih medija, bivša supruga više puta je prijavljivala Dražena, a sud mu je odredio i zabranu pristupa, piše Avaz.ba.

Previous Pješaci sa Starčevice još na čekanju, ne nazire se kraj “svečano završenim radovima” (Foto)
Next NA ITALIJANSKOM TRŽIŠTU DOSTIŽE VRTOGLAVIH 10.000 KM PO KILOGRAMU Zeničko izletište leži na BLAGU, puno skupocjenih tartufa

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *