Borenović tužio Dodika i Lukača


Predsjednik Anketnog odbora NSRS formiranog sa ciljem sagledavanja svih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića (21) Branislav Borenović, podnio je tužbu protiv Milorada Dodika i Dragana Lukača.

U tužbi koja je predata Osnovnom sudu Banja Luka, Borenović traži naknadu štete od 10.000 maraka. Saznajemo i da je namjera da se ovaj novac, ukoliko Borenović dobije presudu, da u “humanitarne svrhe za žrtve režima“.

Borenovića zastupa advokatska kancelarija Dušana Tomića, a prvooptuženi je predsjednik Srpske Milorad Dodik, dok je drugooptuženi ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Navodi se da je Anketni odbor donio izvještaj o kojem NSRS još nije raspravljala, a da su Dodik i Lukač već dali svoju odluku i „neistinite stavove plasirali preko medija“, te „posebno klevećući Branislava Borenovića, nazivajući ga pogrdnim imenima i lijepeći mu neumjesne epitete“.

U tužbi se traži da sud donese presudu u kojoj bi se Dodik i Lukačobavezali da Borenoviću isplate po 2.500 KM na ime povrede ugleda i po 2.500 KM za nanesenu duševnu bol.

Ministar unutrašnjih poslova Repbulike Srpske Dragan Lukač rekao je da ostaje pri tvrdnjama da je Branislav Borenović kao predsjednik Anketnog odbora zloupotrijebio taj odbor i povjerenje Narodne skupštine koje mu je dato kako bi bile utvrđene određene stvari koje su se desile u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića.

“Pravo je Branislava Borenovića da podnosi prijavu protiv mene, ali nisam imao priliku da je vidim. Prva njegova zloupotreba jeste da je u Odbor kooptirao određene ljude za šta nije imao pravo, jer mu Narodna skupština nije dozvolila”, istakao je Lukač, prenosi RTRS.

(Nezavisne Novine)
Previous Migranti i u Banjaluci, čekaju autobuse za Bihać
Next Detalji nesreće na GP Deleuša: Profesorku iz Poljske pregazio kamion dok je tražila dokumenta

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *