Ekscentrični milijarder ponovo CENTRU PAŽNJE: Izvršni direktor i osnivač kompanije “Tesla” Danima spava ISPOD STOLA u kancelariji, a evo šta je razlog


Izvršni direktor i osnivač kompanije “Tesla” Ilon Mask navodno spava ispod svog stola u kancelariji i nekoliko dana je proveo kampujući u fabrici u Fremontu.

Kako piše “Volstrit žurnal”, u svojoj najnovijoj drastičnoj mjeri, 47-godišnjak je lično nadgledao napore kompanije da napravi 5.000 električnih automobila “model 3’s” nedjeljno, ponekad ne odlazeći kući iz fabrike danima.

– Na stolici pored njega je bijeli jastuk koji on koristi za spavanje na podu ispod stola. Milijarder, direktor i šef kompanije električnih automobila vrijeme provodi veoma blizu dvije proizvodne linije za pravljenje “modela 3’s”, okružen zvucima udaranja metala – navodi “Volstrit žurnal”.

U članku se navodi da on nije tri dana napustio fabriku u vrijeme kada je tekst napisan.

– Napravili smo dosta grešaka, zato smo tu – rekao je on.

Kompanija “Tesla” je pod velikim pritiskom jer nije ispunila svoje ciljeve. Godine 2016. Mask je rekao da je cilj da se proizvde 200.000 “modela 3s” do kraja 2017. godine. U julu 2017. rekao je da će u decembru napraviti 20.000 primjeraka ovog vozila.

Međutim, 2017. godine je “Tesla” proizveo svega 2.685 automobila “model 3’s” .

Kompanija je ove godine napravila 30.000 “modela 3’s”, prema dokumentima u koje je uvid imao “Biznis insajder” i koje su potvrdila dva zaposlena u “Tesli”.

Do sada je firma potvrdila da je uspjela da naparvi 3.500 automobila nedjeljno. Cilj od 5.000 vozila nedjeljno se smatra ključnim za kompaniju da postane profitabilna.

Foto: Tanjug/AP

Ovo nije prvi put da je Mask privukao pažnju zbog svoje navike da spava u kancelariji. U aprilu su čak njegovi obožavaoci riješili da skupe novac da mu kupe udoban kauč za kancelariju, kada su vidjeli se u njoj nalazi prilično uzak ležaj.

Čini se da mu se sve gomilaju problemi.

On se ove nedjelje našao u centru pažnje i zbog bizarnog konflikta zbog “jednoroga koji prdi”.

Prošle godine, gospodin Mask je tvitovao sliku šolje koju je napravio grnčar Tom Edvards, a na kojoj se nalaze duga i jednorog koji ispušta gas kojim se napada automobil. To sliku je navodno, kasnije izbrisao.

Međutim, kasnije su u Teslinim promotivnim materijalima korišćene su slične slike kao ilustracija za uređaj za crtanje u automobilu “skeč ped”.

Edvardsova kćerka je rekla da je Mask zloupotrijebio njegov dizajn Lise Prank, koji je pak rekao da je ponudio da plati njenom ocu i da mu je on svojim tvitom pomogao da ima veću prodaju.

Prema Maskovim riječima, jedan tviteraš je na “skeč pedu” nacrtao jendoroga poput onoga sa šolje i firma je odlučila da “iz šale” baš taj crtež koristi kao primjer upotrebe ovog uređaja u automobile.

Blic

Previous ODGOVOR KANADE NA POTEZ VAŠINGTONA Friland: Otava će uvesti carine od 10 do 25 odsto na američku robu
Next UŽAS U BEJRUTU Komšiju IZBOLI NA SMRT jer je slavio ispadanje Njemačke sa Mundijala

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *