STRAH OD STEČAJA Fabrika u mraku, radnici “Unisa” u štrajku


Radnici Fabrike cijevi “Unis” u Derventi u štrajku su od 25. juna, a danas će se, kako su najavili, prvi put obratiti javnosti, ne isključujući ni mogućnost uličnih protesta.

– Fabrici je u četvrtak zbog neplaćenih računa isključena struja, a u petak nijedan radnik, čak ni iz administaracije, nije ušao u fabriku, što se nije dogodilo od njenog osnivanja – poručili su štrakači.

Navode da su nezvanično saznali da je banka, zbog neizmirenih potraživanja, podnijela zahtjev za stečaj fabrike.

Radnici traže da im poslodavac odmah isplati plate za april, troškove prevoza koje im duguje od decembra 2017. godine, te da im uplati doprinose, koji nisu izmireni za period od avgusta 2017. do aprila 2018. godine. Traže i uplatu svih doprinosa za šest radnika, koji su stekli uslove za penziju.

– Tražimo i uplatu doprinosa za juni 2017. za radnike koje su preregistrovali u “Mehanika internacional”, a to je samo jedna od firmi preko kojih se odvija i ovo malo rada i, naravno, platni promet – navode štrajkači.

Oni tvrde da se poslovanje Fabrike cevi odvija i preko firmi “Beomet”, “Granital” Bijeljina, “Agroherc” Bileća i PGI Zvornik.

(Srpska Info)

Previous Rukovodstvo “Šuma Srpske” mora povećati izvoz finalnog proizvoda
Next TRAMP ZAGRIZAO PREVELIK ZALOGAJ Sukob sa svjetskom silom ili dogovor sa ODMJETNIČKOM DRŽAVOM

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *