“ŽELIM DA UMREM OVDJE” Goli pustinjak izbačen sa svog ostrva u 82. godini, on tu odluku NIJE PRIHVATIO najbolje


Japanac Masafumi Nagasaki, 82-godišnjak kojeg su mediji prozvali “goli pustinjak”, nakon skoro 30 godina prinuđen je da napusti ostrvo Sotobanari i vrati se u civilizaciju.

On je od 1989. godine živio na ovom izolovanom ostrvu blizu Okinave koje je doslovno bilo njegov dom. On je bio jedini stanovnik ostrva, a planirao je da tu i ostane do smrti.

Ta želja mu se zasigurno neće ostvariti jer je Nagasakiju naređeno da napusti ostrvo i vrati se u civlizaciju, a on je svim silama pokušao da se odupre odluci vlasti koja je naredila njegovo preseljenje.

– Rizikovao sam život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim. Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovde imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovde, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne – kazao je Nagasaki, prenosi B92.net.

Ipak, lokalne vlasti su procijenile da zbog slabog zdravlja više ne može da se stara o sebi, pa su odlučili da ga, uprkos njegovom protivljenju, premjeste u obližnji grad.

Nakon što ga je jedna osoba pronašla, obavijestila je policiju koja je došla po njega i odvela ga u grad Išikagi koji je 60 kilometara udaljen od ostrva, a divlju prirodu zamijenila su četiri zida jednog stana.

Nagasakijeva adaptacija na novo okruženje nije prošla najbolje. Naime, čim je došao u grad Nagasaki je dobio jak virus gripa. Kako pišu mediji, Japanac je tokom godina aktivirao imunološki sistem i razvio antitela neophodna kako bi preživio ujed insekata u prirodi, ali ne i za bolesti koje vrebaju u civilizaciji.

Inače, Nagasaki je nakon dugogodišnjeg rada u industriji zabave 1989. godine riješio da napusti civilizaciju i preseli se na ostrvo. On je živio kao pustinjak i uživao u potpunoj anonimnosti sve dok ga 2012. nije otkrio reporter Rojtersa.

– Ne radim ono što mi naređuje društvo, ali poštujem pravila sveta prirode. Ne možeš pobijediti prirodu nego je moraš slušati u potpunosti.To sam naučio kada sam došao ovdje, i to je vjerovatno razlog zbog kojeg sam se snašao – izjavio je Nagasaki svojevremeno za ovu agenciju.

(Tanjug)

Previous Rusija traži konsultacije sa SAD o carinama na aluminijum i čelik koje je uveo Vašington
Next HEROJSKI POTEZ ZLATNOG RETRIVERA Spasao vlasnicu od ugriza zvečarke

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *