Vučić: Grčka i Rumunija da zadrže stav o nepriznavanju Kosova


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Solunu, pred početak sastanka kvadrilaterale /Srbija, Grčka, Rumunija, Bugarska/ da će od Grčke i Rumunije, koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, tražiti da ostanu čvrste u svom stavu.

-Ja ću govoriti o odnosu Beograda i Prištine i nastavku dijaloga. Dvije od tri zemlje /učesnice sastanka/ nisu priznale samoproglašeno Kosovo i od njih ću tražiti da ostanu čvrste u svom stavu, a našim bugarskim prijateljima ću pokušati još jednom da objasnim koji su naši stavovi – rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da nije Kosovo i Metohija “sve i svja” kada je riječ o napretku Srbije na putu ka EU, Vučić je rekao da se na sastancima sa stranim državnicima, koji obično traju dva sata, od 120 minuta razgovora o Kosovu i Metohiji razgovara i po 119 minuta.

-A pola minuta pred izlazak na konferenciju za novinare pričamo o ostalom. Prosto ljudi treba da znaju i da ne pomisle da postoji neka druga tema koja može da se mjeri i poredi sa Kosovom – rekao je Vučić, prenose beogradski mediji.

On je naglasio da to znaju i međunarodni, prije svega zapadni partneri Srbije, a da je drugo predstava za javnost.

Na pitanje da li ima šatl diplomatije na dnevnom nivou i šta se sada dešava sa pregovorima, predsjednik Srbije je odgovorio da bi lagao ako bi rekao da nema svake nedjelje neki razgovor.

-Imamo, što je i normalno. Da li ima pomaka, da li se dogodilo nešto značajno – nije. To je sve što mogu da kažem, sve ostalo ne bi bilo fer i ne bi bilo tačno – naveo je Vučić.

(Srpska Info)

Previous TUGA Pronađeno tijelo bebe koju je majka bacila u rijeku
Next Grenel: Tramp želi da EU ukine carine na američka vozila

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *