Hrvatska na dan kada je osvojila svjetsku bronzu 20 godina kasnije jure finale Mudnijala


Hrvatskoj se poslije 20 dugih godina ukazala šansa za popravni sa Mundijala 1998, kada ih je Francuz Lilijan Tiram poslao u borbu za treće mjesto. Bronzu su Ćirini “vatreni” i osvojili, ali Dalićevoj ekipi na putu stoji još jedna čvrsta reprezentacija – Engleska.

Mnogi vjeruju da Luka Modrić, Ivan Rakitić i aktuelna hrvatska generacija mogu da urade više od one za koju igrali Davor Šuker i Robert Prosinečki, da su sposobni da se domognu svjetske slave i podignu “boginju”. Svojom igrom do sada pokazali su da imaju znanja i umijeća da se nađu u četiri najbolje ekipe – a dalje?

Sada im na crtu izlaze Englezi, jednako gladni slave i pobjede nakon pola vijeka bez ikakvih mundijalskih uspjeha. Polet je zahvatio i ostrvsko kraljevstvo, jer i njihovi puleni nisu tako dobro igrali od 1966. godine.

Prema pisanju hrvatskih medija prvi put u utakmicu sa “tri lava” Hrvatska ne ulazi ni po čemu podređena, a već se licitira sa “najmanje 50 odsto šansi za pobjedu”. “Ma kako gordo zvuči, ne bi bio nikakvo čudo da se Hrvatska nađe u finalu”, piše “Jutarnji list”.

Englezi su samo jednom igrali završnicu Svjetskog prvenstva, nakon čega već decenijama šapuću o prokletstvu Hirstovog gola protiv Zapadne Njemačke s kojim su uzeli titulu.

Mnogi misle da su se time “zamjerili sudbini” za narednih polija veka. Od 1990. godine ne znaju ni za polufinale. Ali, pola vijeka je prošlo. A sada su Englezi u polufinalu.

Iako se “gordi Albion” pokazao kao težak rival, Hrvatska ne gubi nadu. Nju su gajili i protiv Francuske 1998. godine, iako su potajno znali da je tadašnji domaćin bio bolji, prenosi Blic.

– Sa Engleskom nešto jače vjerujemo. Koliko god su i oni optimisti. Ukoliko ne, moglo bi odjekivati po Velikoj Britaniji. Ovo je igra u najveći ulog… Od 11. jula 2018. godine francuska bronza mogla bi da postane samo drugi najveći rezultat hrvatskog fudbala – piše “Jutarnji list” na isti dan kada je, prije dvije decenije, ekipa Ćire Blaževića osvojila treće mundijalsko mjesto.

(Srpska Info)

Previous Žena koju je silovao blizak rođak UGUŠILA svoju tek rođenu bebu
Next Ljeto na Vrbasu: Obucite crno-bijelo, zaplešite i spuštajte se užetom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *