Oprez: Muškarac i žena džepare po Banjaluci


Veći broj građana proteklih sedam dana našao se na meti dvoje džeparoša koji pljačkaju ljude u prodavnicama i tržnim centrima na području Banjaluke.

Opljačkani građani sa kojima smo razgovarali imaju skoro identične priče, riječ je o muškarcu i ženi koji rade u paru. Najčešće žrtve traže u radnjama gdje su veće gužve, jer ih je tu teže primjetiti, neke krađe su snimljene i bezbjednosnim kamerama.

Jedna žena, čije je ime poznato redakciji, ispričala je da se tokom vikenda našla na meti džeparoša.

“Bila sam u jednom većem butiku u centru grada i tek kada sam izašla shvatila sam da sam opljačkana. Ovu krađu snimile su u i nadzorne kamere u tom butiku” – kaže ova žena.

Prema njenim riječima, novčanik su joj ukrali muškarac i žena, koji vjerovatno rade u paru.

“Muškarac mi je prišao i zaklonio da drugi ne vide, dok mi je ona iz torbice ukrala novčanik sa novcem i dokumentima” – naša sagovornica pojašnjava način rada ovih džeparoša.

Dodaje da je novac prežalila, ali bi joj značilo kada bi lopovi novčanik odbacili negdje na vidno mjesto, jer su u njemu brojni dokumenti, bankovne kartice i druge stvari koje su joj potrebne.

Još jedna žena na društvenim se takođe požalila da je imala isti problem, a ove dvije pljačke su se desile u razmaku od pola sata. Krađa je počinjena skoro na identičan način.

I u ovom slučaju najvjerovatnije se radi o dvoje razbojnika koji su žrtvu, takođe pronašli u jednom većem butiku u centru grada.

“Po načinu krađe, ali i ako se uzme u obzir da su obje počinjene u razmaku od samo pola sata očigledno je da se radi o istim džeparošima” – kaže naš sagovornik.

Ova žena takođe moli lopove da ostave novčanik na vidnom mjestu zbog dokumenata koji se nalaze u njemu. Nijedna od njih nije navela da li je ovu krađu prijavila policiji.

Poslije njene objave na društvenim mrežama, uslijedili su komentari još nekih osoba koji tvrde da su takođe opljačkane, a ističu i da im je poznat taj dvojac koji krade novčanike po Banjaluci.

Banjalučka policija je ranije u akciji „Valet“ uhapsila Marka Rajkovića koji je važio za jednog od najvećih džeparoša u regionu. Njega je policija tada sumnjičila za krađu najmanje 20 novčanika i torbica, te da je time pričinio štetu od oko 10.000 maraka.

Izvor blizak istrazi tada je pojasnio da je njegova specijalnost bila krađa novčanika i torbica, a sa ovih 20 slučajeva u policiji su tvrdili da su riješili samo jedan dio krađa koje je on počinio.

Tokom prošle godine, banjalučka policija uhapsila je još jednu osobu takođe zbog sumnje da je krala novčanike u ovom gradu.

Prijavljeno pet krađa

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da je u prvih šest mjeseci ove godine policiji na području ovog grada prijavljeno pet krađa novčanika.

“Policija u saradnji sa tužilaštvom poduzima potrebne mjere i radnje na identifikovanju izvršioca ovih krivičnih djela” – istakla je Markanovićeva.

(Blic)

Previous Banjalučani u starim zgradama svaki dan rizikuju: Voze djecu u liftovima bez vrata
Next Odbjegli robijaš nakon pet godina uhapšen na Rači

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *