Počinje uklanjanje kućica na putu Klašnice-Šargovac


Radovi na uklanjanju naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac počinju danas, zbog čega će na ovom lokalitetu biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozače mole da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putevima u Republici Srpskoj ovog jutra su relativno povoljni uslovi za vožnju, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i vojvode Radomira Putnika.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje zbog radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, navodi se u saopštenju.

Zbog radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud, u Federaciji BiH, povremeno će u vremenu od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljan saobraćaj na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac.

Predviđeno je da obustave saobraćaja traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

I na magistralnom putu Brod-Odžak, na deminerskim radilištima Klakari Donji devet i 13, od 8.00 do 18.00 časova, te u mjestu Liješće od 7.00 do 14.30 časova, zbog deminiranja terena saobraćaj će biti obustavljan na 30 minuta, dok će propuštanje saobraćaja trajati 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u vremenu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će privremeno biti obustavljan na lokalnom putu u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, na području Doboja.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog klizišta jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizinim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Zbog radova na vijaduktu Bojnik, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica na području Federacije BiH, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova /Ban Brdo/, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno odvijanje saobraćaja.

Na dionici Lepenica-Tarčin zbog radova na potpornom zidu saobraćaj se odvija preticajnom trakom, uz ograničenje brzine do 60 kilometara na čas.

U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik /Sarajevo/, na magistralnom putu, zbog čega se u vremenu od 8.30 do 15.30 časova kroz tunel saobraća naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Olovo-Kladanj /Karaula/, zbog radova saobraća se usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

(Srna)

Previous Egipat povlači priznanje Kosova?
Next Kurc: Austrija neće primiti 50 migranata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *