Pucano na automobil novinara Stefana Cvetkovića


Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve izjavio je da su nepoznate osobe večeras pucale na automobil kojim je upravljao.

Cvetković je agenciji Beta ispričao da je večeras oko 21.00 u blizini Bele Crkve, dok je vozio kola, iz automobila koji se kretao iza njega neko otvorio vatru, kako je rekao, “iz automatskog oružja”.

On je dodao da je prijatelj koji je u njegovom automobilu sjedio na mjestu suvozača, bio naoružan i uzvratio je paljbu, nakon čega se drugi automobil zaustavio.

Naveo je da ni on, ni njegov saputnik nisu povređeni, a da je na automobilu vidljivo nekoliko rupa od metaka.

Cvetković je rekao da je veoma uplašen i da će se skloniti u Rumuniju.

On je naveo da ga je u ponedjeljak uveče napala osoba iz Bele Crkve koja je od ranije poznata po kriminogenoj prošlosti.

Precizirao je i ime te osobe i optužio ga za pokušaj likvidacije.

“Ali, meni je mnogo bitnije ko su nalogodavci”, rekao je Cvetković.

Cvetković je napadnut i prošle nedjelje u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi, poslije čega je, kako je rekao, pokušao da pobjegne sa mjesta događaja, ali je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

Osumnjičeni za napad na Cvetkovića uhapšen je u utorak, a on je i ranije prijetio tom novinaru iz Bele Crkve.

Cvetković je i tada kazao da je otišao u Rumuniju, zbog svoje bezbjednosti. Naveo je i da su mu ljekari u toj susednoj državi konstatovali teške tjelesne povrede nakon napada.

On tvrdi da mu je dva dana prije tog napada povučeno policijsko obezbeđenje, uz obrazloženje da je napravljena bezbjednosna procjena i da mu bezbjednost nije ugrožena.

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da je Cvetković pronađen.

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao “nešto slično policijskoj znački”.

Nadležni organi otvorili su nakon toga istragu protiv Cvetkovića zbog navodnog lažnog prijavljivanja otmice.

Previous Omladinci SDS-a mijenjaju dresove, ali od politike ne odustaju
Next Problemi sa novom španskom podmornicom: Predugačka, preteška i preskupa

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *