Špirić: Mektić problem pokušava fakturisati lokalnim vlastima


Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da, dok se migrantska kriza zaoštrava i prijeti da preraste u humanitarnu katastrofu, vapaj gradonačelnika Bihaća, Velike Kladuše i Petrovca nema ko da čuje.

“Ministar bezbjednosti Dragan Mektić u nedostatku vizije za rješenje ovog nemalog izazova, pokušavajući da izbjegne vlastitu odgovornost, bez ikakvog stida pokušava ovaj problem fakturisati lokalnim vlastima”, rekao je Špirić Srni.

On je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci Mektić negirao da problem migrantske krize postoji i najavljivao da će ova kriza zaobići BiH.

“Danas, kada problemi kulminiraju, ministar juriša u fotelju državnog parlamentarca za platu od blizu šest hiljada KM, dok migrante ostavlja na nemilost jeseni, zimskim uslovima, pod šatorima i vedrim nebom”, rekao je Špirić, koji je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Špirić je dodao da ostaje da se vidi da li će nebriga ili neznanje Mektića migrante natjerati da slijede put vlasti Bihaća da odgovornost potraže ispred institucija BiH.

“Jedno je sigurno – zvati se ministar i biti uistinu ministar nije isto”, zaključio je Špirić.

Na najavu gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića da će zbog migrantske krize u ovom gradu 26. jula biti održani protesti u Sarajevu, Mektić je izjavio da dođe ako nema pametnijeg posla i upitao šta gradonačelnik Bihaća ima sa migrantima.

Nodručju Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH nalazi se više hiljada migranata, a prema navodima zvaničnika tamošnjih opština, iz dana u dan usložnjava se humanitarna situacija sa migrantima, kao i bezbjednosna.

(Srna)

Previous Cvijanović: Govedarica neozbiljan, a Ivanić se za nešto kandiduje od kada se rodio
Next U ponedjeljak Kolegijum o vanrednoj sjednici NS RS na zahtjev Dodika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *