Samsungova inovacija na tržištu početkom iduće godine, cijena 2.500 KM


Južnokorejska kompanija Samsung proteklih mjeseci radi na proizvodnji sklopivog pametnog telefona koji bi mogla predstaviti početkom iduće godine, javljaju strani mediji.

Ovaj telefon će navodno imati displej veličine sedam inča koji će se moći presavijati na pola poput novčanika. Spoljašnja strana uređaja imala bi takođe neku vrstu displeja.

Zbog dva ekrana, Samsung namjerava opremiti mobitel većom baterijom, što je zabrinjavajuće zbog problema s prethodnom baterijom Galaksija Not 7 koja je bila sklona eksplozijama.

Sklopivi Samsungov telefon trebao bi koštati više od 1.500 dolara ili 2.500 KM, a prije lansiranja će ga navodno testirati odabrani gejmeri.

Vijest o Samsungovom sklopivom telefonu nije ništa novo. U oktobru prošle godine procurile su fotografije dizajna ovog uređaja.

Iz Samsunga su nekoliko puta potvrdili kako rade na svom sklopivom pametnom uređaju. U aprilu prošle godine Samsungov glavni inžinjer Kim Tae-Vong kazao je kako se kompanija fokusira na izradu ekrana bez slike, a nakon toga će se posvetiti izradi spojenih displeja, prenosi Klix.

U međuvremenu, kompanija ZTE je predstavila svoj sklopivi mobitel Akson M koji ima dva IPS zaslona.

Previous Problemi sa novom španskom podmornicom: Predugačka, preteška i preskupa
Next Pogledajte kako je Dešan savjetovao svoj tim u finalu i odveo ga na KROV SVIJETA

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *