Poznati prvi finalisti Demofesta


Poznati su i  finalisti nakon prve polufinalne večeri Demofesta.

To su: “Herz” iz Beograda, “Monstruoz” iz Sarajeva,  Olivera Popović iz Novog Sada, “Biljke” Bele Crkve, “Captain Morgan’s Revenge” iz Novog Mesta, “Fire in Cairo” iz Zagreba i “Vin Triste” iz Beograda.

Nakon takmičarskog dijela nastupali su Magnifico & “The Serbian Army Orchestra”, “Dječaci” i “Wolfram”.

Drugi i treći dan festivala odvijaće se po sličnoj šemi. U revijalnom dijelu programa u petak će svirati Darko Rundek & Ekipa, te Marko Louis i “Tyger Lamb”.

Subotnja pozornica je rezervisana za finalne bitke bendova, ali i nastupe dr Neleta Karajlića, grupe “Goblini” i prošlogodišnjih pobjednika, grupe “Slonz”.

Najbolji demo bend biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, vicešampion će osvojiti opremu u vrijednosti 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra.

I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basista Demofesta. Takođe, predstavnici beogradskog SAE instituta će boraviti na festivalu i tom prilikom odabrati i nagraditi jedan demo bend. Odabranom bendu će SAE pokloniti određen broj sati za snimanje u muzičkom studiju instituta, a odabranu grupu će snimati studenti ove ustanove.

(Srpska Info)

Previous BDP Republike Srpske porastao za 445 miliona maraka
Next Postporođajna depresija muči svaku sedmu ženu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *