Umjesto da baki i unuki isplati ZARAĐENI NOVAC za branje malina, gazda im PRIJETI


Porodica iz Užica čiju djecu je jedan malinar iz ovog grada izigrao za novac zarađen u nadnici nije jedina koja se žali da je prevarena od gazde kog koga je brala voće.

Za razliku od Užičana, koji su poslije mesec dana naplatili 17.000 dinara, i to poslije medijske pompe koju su digli protiv malinara, Vesna Milikić iz Priboja to ne može da učini ni poslije godinu dana. Njen problem je skup 1.000 evra.

– Moja kćerka, 72-godišnja majka i drugarica od sestričine prošlog ljeta su 30 dana brale malinu kod jednog poljoprivrednika iz sela Visoka kod Arilja. Tamo su otišle na preporuku jedne moje koleginice, dnevnica je dogovorena na 2.000 dinara, a njegov uslov bio je da one ostanu 30 dana – priča Vesna.

Nadničari koji su radili sa njima prenijeli su im na kraju berbe da je u tom malinjaku ubrano sedam tona voća.

– Poslije 30 dana, kada je berba završena i kada je trebalo da se vrate kući, mojoj majci i kćerki dao je po 100 evra, a djevojčici koja je bila sa njima 300 evra. Rekao je da će ostalo namiriti za 15 dana – kaže Pribojka.

Ni poslije tog roka, dodaje, malinar nije isplatio obećano. Onda ga je Vesna počela zvati da vidi šta je sa novcem.

– Dočekala sam da me čovjek koji duguje mojoj porodici i ovoj djevojčici ukupno 1.000 evra. Ne samo to, nego i da najprizemnije psuje i preti. Na moje riječi da ću ga tužiti odgovarao je sa „tuži, ko te j… na mene se ništa ne vodi od imovine“. Nije mi bio problem da sačekam još neko vrijeme, ali on to nije ni molio nego me je otjerao u tri… Tada sam prestala da zovem, plašeći se njegovih pretnji da on ima neke ljude koji će me naći – kaže Vesna Milikić.

Najprije je riješila da presavije tabak, a onda shvatila da će se slučaj razvlačiti po sudu i na kraju neće imati odakle da naplati zarađeni novac.

– Godinu dana je prošlo, a od tih para ništa. I pomirila sam se da ih neću ni vidjeti. Samo želim svima koji idu u nadnicu da ukažem da se dobro raspitaju o ljudima kod kojih će raditi – poručuje Vesna.

(Srpska Info)

Previous GODIŠNJE SE ZA POSAO NA KRUZERIMA PRIJAVI 800 BANJALUČANA
Next Voz usmrtio dvojicu migranata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *