Banjaluka: I biciklisti dobijaju svoju magistralu


Privodi se kraju izgradnja pješačkih prilaza u blizini novoizgrađenog kružnog toka u podnožju Starčevice, na spoju Ulice Majke Jugovića, Bulevara Desanke Maksimović i novog dijela Istočnog tranzita u Banjaluci.

Asfaltirani su obostrani trotoari na ukrštanju Bulevara Desanke Maksimovića sa Ulicom Majke Jugovića, a istovremeno su u toku pripremni radovi za asfaltiranje i dijela trotoara kod ukrštanja sa Ulicom Stevana Bulajića.

Prema planovima Gradske uprave, ova zona u podnožju Starčevice trebalo bi da u budućnosti bude mnogo ugodnija i za pješake i rekreativce, što se posebno odnosi na bicikliste.

Cijelom dužinom parka, koji se proteže od marketa do novog kružnog toka na Rebrovcu, trebalo bi da budu izgrađene savremena biciklistička i pješačka staza. Kako je planirano, staze će biti izgrađene na zelenoj površini, koju rekreativci sada koriste kao improvizovanu stazu za trčanje.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, ističe da je u toku završna faza projektovanja biciklističkih staza i pješačke staze između Bulevara Desanke Maksimović i Ulice Jug Bogdana.

“Pored toga, isprojektovane su biciklistička i pješačka staza uz desnu stranu novoizgrađenog dijela istočnog tranzita, a izgradnji će se pristupiti u narednom periodu, u zavisnosti od obezbjeđenja finansijskih sredstava. Buduća staza je od izuzetnog značaja, pošto bi, njenom izgradnjom, bila napravljena tzv. istočna biciklistička magistrala. Pojednostavljeno rečeno, biciklisti bi imali stazu od novog Zelenog mosta do Krčmarica na drugoj strani grada, što bi imalo ogroman značaj za povećanje broja biciklista i smanjenje kretanja motornim vozilima”, kazao je Sandić.

(Srpska Info)

Previous Završena vježba OS BiH i Nacionalne garde Merilenda
Next Sve veće nezadovoljstvom životom u BiH: Dovoljno HRANE san mnogim građanima

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *