Državljanin BiH napravio haos u Austriji: 18 krivičnih djela za 17 dana


Austrijska policija objavila je da je uhapsila 37-godišnjeg državljanina BiH koji je oborio neslavni rekord. U periodu od 21. juna do 8. jula, dakle za svega 17 dana, on je izveo čak 18 krivičnih djela.

Sve je počelo kada je 21. juna provalio u kancelariju jednog trgovca automobila u Salzburg-Aigenu i tamo ukrao ključeve audija, saopštila je policija u Salzburgu.

S ukradenim ključem izvezao je audi koji je koristio do 27. juna stavljajući na automobil nekoliko različitih ukradenih tablica. “Lažni”  identitet vozila pomogao mu je tokom krađa goriva na benzinskim pumpama.

Kada je policija 27. juna pronašla ukradeni audi, otkrili su tragove koji su na kraju doveli do počinioca.

Ali, do trenutka hapšenja, 37-godišnjak je nastavio krimi-turneju. Kako bi se osvetio radnicima hotela u Salzburgu-Lehenu, koji su ga izbacili zbog pušenja u sobi, ukrao je mobilni telefon na recepciji.

U St. Gilgenu je ušao u apartmansko naselje i ukrao nekoliko električnih uređaja. Završni račun pokazao je da je u 17 dana izveo 18 krivičnih djela i napravio štetu od 15.000 evra.

To nije sve, otisci prstiju povezali su ga s nekoliko provalnih krađa u Salzburgu tokom prošle godine. Državljanin BiH priznao je sva krivična djela i već je prebačen u zatvor Puh-Urstin.

(Radiosarajevo.ba)

Previous U Federaciji BiH sve teže izgovaraju ime Republike Srpske
Next FZO RS dijabetičarima plaća insulinske pumpe

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *