Index: Srebro Hrvatske dio izborne kampanje u BiH


Uspjeh Hrvatske na SP u Rusiji postao je dio predizborne kampanje u BiH za parlamentarne izbore u oktobru, piše Index.hr. Hrvatska je postala vicešampion svijeta u fudbalu, a u finalu je poražena od Francuske sa 4:2.

Poruka “Bravo Vatreni” pojavila se na velikom plakatu na ulazu u Mostar, a postavili su je članovi Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDZ BiH, piše Index.

Na plakatu se nalazi i fotografija slavlja hrvatskih fudbalera, među kojima je nekoliko porijeklom iz Bosne i Hercegovine poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili selektora Zlatka Dalića. Sličnu pozadinu iskoristila je i stranka HDZ 1990, koja je povodom srebra na svome plakatu poručila “Mi smo prvaci”.

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenome organizirao lokalni HDZ BiH, a poruku podrške hrvatskim fudbalerima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatskih predstavnika u Domu naroda Parlamenta obučeni u dresove hrvatske. reprezentacije.

(Index.hr)

Previous Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?
Next Poginuo biciklista u sudaru s kombijem

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *