Najstariji filmski festival slavi 75. rođendan, žurku otvara jedan astronaut


Najstariji filmski festival na svijetu ove godine slavi svoj 75. rođendan, a žurku tim povodom otvoriće, ni manje ni više, jedan astronaut.

U pitanju je Nil Armstrong (Neil Armstrong), kojeg na svoj način oživljava i na Filmski festival u Veneciji dovodi Demijen Šazel (Damien Chazelle).

Mladi oskarovac, reditelj filmova “Ritam ludila” (“Whiplash”) i “La La Land”, otvoriće ovo veliko filmsko dešavanje svojim novim ostvarenjem imena “First Man”.

Kao što ste do ove tačke u tekstu već mogli zaključiti, ako niste još ranije saznali, u pitanju je film o životu i poduhvatima Nila Armstronga, prvog čovjeka koji je kročio na Mjesec, piše bososnoga.ba.

Njega će na velikom platnu igrati Rajan Gosling (Ryan Gosling), Šazelov saradnik iz “La La Land” projekta.

– Istinska je privilegija svijetu predstaviti premijeru Šazelovog novog, iščekivanog filma. U pitanju je veoma ličan, originalan i upečatljiv rad, oduševljavajuće neočekivan u kontekstu današnjih epskih filmova. Ujedno je i potvrda velikog talenta jednog od najvažnijih savremenih režisera američkog filma – poručili su iz organizacije festivala.

Scenario je na osnovu zvanične Armstrongove biografije pripremio Džoš Singer (Josh Singer), čovjek koji je svoje umijeće dramaturškog prenošenja stvarnih priča na film dokazao radom na “Pod lupom” (“Spotlight”), za šta je dobio Oskara, i novijim “Doušnikom” (“The Post”).

Venecijanski festival počinje 29. avgusta i trajaće do 8. septembra.

(bosonoga)

Previous Cvijanović: Ivanić je non stop na vlasti
Next Otvoreno pismo SDS-a: Špirić izdao Srbe i Republiku Srpsku

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *