Otvoreno pismo SDS-a: Špirić izdao Srbe i Republiku Srpsku


SDS je saopštio u otvorenom pismu potpredsjedniku SNSD-a Nikoli Špiriću da je on “izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH 2005. godine potpisao Zakon o odbrani BiH”. SDS je istakao da ih je on izdao i jer je u martu 2007. godine BiH potpisan Sporazum o razmjeni bezbjednosnih informacija sa NATO-om prema odluci Savjeta ministara BiH, kojim je predsjedavao Špirić.

U otvorenom pismu se navodi da je Špirić kao predsjedavajući Savjeta ministara 2008. godine potpisao više dokumenata za intenziviranje dijaloga BiH i NATO-a.

Iz SDS-a ističu i da je Savjet ministara u njegovom mandatu “sa 47 zakona prenio nadležnosti sa Republike Srpske na BiH”, kao i da je “falsifikovao zaključke parlamentarne komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom kako bi zaštitio od zatvora one koji su falsfikovali dokumente da je OBA tobože prisluškivala najviše funkcionere Srbije”. Cilj toga je bio da “posvađa Savez za promjene sa Srbijom”, navode iz SDS-a.

U otvorenom pismu se ističe da je on “u karijeri promijenio pet stranaka i time pokazao da ga jedino interesuju moć i novac”.

– Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku kada je samo prije četiri mjeseca kleknuo pred Bakira Izetbegovića, moleći ga da mu sina prebaci u OBA centar u Banjaluku – navodi SDS. Iz ove stranke ističu da on i javno i tajno sjedi na kanabama američke ambasade, uprkos, kako kažu, zabrani Milorada Dodika.

(Srna)

Previous Najstariji filmski festival slavi 75. rođendan, žurku otvara jedan astronaut
Next Severina od sad prati samo jednu osobu na Instagramu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *