Rohani Trampu: Ne čačkajte mečku, rat s Iranom je nad svim ratovima


Iranski predsjednik Hasan Rohani uputio je danas oštro upozorenje predsjedniku SAD Donaldu Trampu, objavila je agencija ISNA, prenosi Reuters.

“Gospodine Tramp, ne čačkajte mečku, zbog toga samo možete da zažalite”, poručio je Rohani.

On je kazao da “Amerika treba da zna da je mir s Iranom mir nad svakim mirom, a rat s Iranom rat nad svakim ratom”.

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei u subotu je izjavio da bi bila očigledna greška pregovarati sa SAD zato što je nemoguće osloniti se na Vašington i dodao da podržava prijedlog o blokiranju izvoza nafte za zalivske zemlje ukoliko dođe do ukidanja izvoza nafte Irana.

“Na riječ, pa čak ni na potpis Amerikanaca nije moguće osloniti se, tako da pregovori sa Amerikom nisu od koristi”, rekao je Hamnei na sastanku sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova Irana, prenosi Reuters.

Kako agencija navodi pozivajući se na njegov zvanični sajt, on je dodao da bi pregovori sa SAD bili “očigledna greška”.

On je takođe podržao prijedlog iranskog predsjednika Hasana Rohanija o mogućoj blokadi izvoza nafte iz zemalja Persijskog Zaliva ukoliko dođe do blokade izvoza nafte Iranu.

“Ajatolah ali Hamnei naveo je prijedlog predsjednika… da ukoliko ne bude bilo izvoza nafte iz Irana, neće biti izvoza ni iz jedne zemlje regiona, to je bio važan prijedlog koji odražava politiku i pristup (iranskog) sistema2, navedeno je na zvaničnom sajtu Hamneija.

(Tanjug)

Previous Čiji su burek i baklava?
Next Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *