Mještani Petrićevca zbog smrada iz potoka razmišljaju o prodaji kuća


BANJALUKA – Mještani Petrićevca i dalje nisu zadovoljni kako je uređen potok Postranac u tom naselju, a pojedini zbog smrada čak razmišljaju i o tome da prodaju kuće.

Zoran Savanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, kaže da je smrad nepodnošljiv.

“Umjesto da voda ide kroz kolektor, ona se zadržava oko njega i, čim ugrije sunce i bude veća vrućina, ne može se disati od smrada”, žale se mještani.

Savanović kaže da se smrad širi i zbog toga što su neki ljudi sproveli kanalizaciju u potok te da je posebno nepodnošljivo nakon kiše.

“Potok je lijepo uređen, ali samo na oko. Međutim, radovi nisu urađeni svrsishodno, jer tokom vrućine ovdje imamo velike probleme zbog smrada od kojeg se ljeti ne može ni proći pored potoka”, kazao je Savanović za “Nezavisne”.

Dodao je da najveći problem zbog smrada imaju mještani koji žive u kućama blizu tog potoka.

“Mještani koji žive u kućama uz potok svaki dan zovu Komunalnu policiju, a neki čak razmišljaju da prodaju kuće zbog nesnosnog smrada”, ističe Savanović.

Prema njegovim riječima, ovo stanje dodatno pogoršava i trava koja je počela rasti pored potoka zbog otpadnih voda.

“I ove godine ćemo na listu prioriteta staviti ovaj potok, iako ne vjerujem da će bilo šta biti riješeno. Pojedini mještani, dok je uređivan taj potok, nisu dali da se prelazi preko njihove zemlje i na kraju su radovi urađeni na brzinu i ne u potpunosti”, tvrdi Savanović.

Prema njegovim riječima, potok Postranac je najveći problem ovih dijelova Petrićevca i Paprikovca, a njegovim uređenjem nisu dobili trajno rješenje.

Potok Postranac prolazi kroz tri naselja – Paprikovac, Rosulje i Novu varoš, a na tom prostoru živi više od 25.000 stanovnika i radi oko 35 privrednih subjekata.

Korita potoka Postranca, ali i Jularca, uređena su krajem prošle godine, za šta su grad i UNDP zajedno izdvojili 380.000 KM.

U Gradskoj upravi kažu da su projekat vodili inženjeri UNDP-a, a nadzor je vršila inženjerska kuća “INK Constructor”.

“Predstavnici grada pratili su izvršenje i pružali podršku kod prevazilaženja problema sa lokalnim stanovništvom. Radovi su se odvijali otežano i usporeno zbog vlasnika parcela koji nisu dali pristup vodnom dobru”, rekli su u Gradskoj upravi.

(Nezavisne Novine)

Previous Amerikancima dozvoljeno da PRAVE ORUŽJE za vlastitu upotrebu
Next Gubici Italije zbog sankcija su nevjerovatni

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *