SPISKAO MILIONE Kockar porijeklom iz BiH sprema tužbu: Vratite mi NOVAC I ZDRAVLJE


-Prvo sam počeo sa malim sumama, ali vremenom se cifra povećavala, tako da je došla do 50.000 evra mjesečno. Po mojoj procjeni, ukupno sam prokockao oko dva miliona evra. Nema tu pravila. U glavi mi je samo velika novčana suma koju ću dobiti i zaboravljam koliko sam zapravo uložio. I ne žalim taj novac, jer sam stalno u ubjeđenju kako ću dobiti pare i pokriti ono uloženo – kaže u ispovijesti liječeni kockar B.S. (47) porijeklom iz BiH.

On je poslije 12 godina kockanja pokrenuo nesvakidašnji sudski postupak u Beču. Epilog bi mogao da bude naplata gotovo dva miliona evra od vodećih austrijskih kockarnica, sportskih kladionica i online platformi za igre na sreću.

– Našao sam se u začaranom krugu, da bih igrao morao sam da se snalazim, uvlačio sam se u dugove i kriminal, zbog čega sam povremeno bio i u pritvoru. Sada je došlo vrijeme da mi nadoknade vrijeme, novac i zdravlje koje sam uzalud potrošio – navodi B.S. koji je započeo liječenje od zavisnoti od kocke i pred kojim je borba na sudu koja može da potraje do dvije godine, možda i duže.

On je u Udruženju građana “Privileg” iz Beča zatražio pravnu podršku, asistenciju kod pripreme dokumentacije, ali i advokata.

-Ako naš član želi da se bori za novac koji je prokockao, mora da ispuni dva najvažnija preduslova: stručnjak za bolesti zavisnosti od kocke prethodno mora da dokaže da je u trenutku kockanja bio patološki kockar, a mora da se utvrdi i visina sume koju je izgubio. Moram da naglasim da ne postoji tzv. gornja granica, ali je svakako jedan od najvećih izazova tačno dokazati koliko je novca prokockano. To se čini uvidom u finansijske transakcije u kockarnici – kaže advokat Kristof Naske.

(Blic)

Previous Dok smo SPASAVALI mladiće iz Vrbasa, drugi su SNIMALI telefonom
Next GOL SA 80 METARA Igrač iz okoline Petrova RASPALIO po lopti i upecao golmana u mreži

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *