Mektić: Proširiti saradnju sa Rusijom u oblasti bezbjednosti


Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je, tokom susreta sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim, ukazao da postoji prostor i potreba za proširenje saradnje u oblasti bezbjednosti sa Ruskom Federacijom, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

U saopštenju se navodi da je Mektić predložio izmjene i dopune postojećeg Sporazuma o policijskoj saradnji, kako bi se unaprijedili odnosi i razmjena informacija, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

– Potrebno je da ojačamo institucionalnu saradnju u svim oblastima za koje se ukaže potreba – rekao je ministar bezbjednosti BiH.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, Mektić je ukazao na neodgovornost političara koji svojim ponašanjem i izjavama utiču i na bezbjednosnu situaciju.

– Zbog toga odbacujem bilo kakvu ekstremističku i nacionalističku retoriku koja bi mogla biti prijetnja sigurnosti i stabilnosti. Takvo ponašanje mogu da dopuste samo oni političari koji su osigurali rezervne destinacije i adrese za sebe i svoje porodice – naglasio je Mektić.

On je dodao da je rezultat takve neodgovorne politike da sve više mladih odlazi i da BiH postaje zemlja staraca.

– To moramo zaustaviti, pružiti sigurnost i ohrabriti mlade da ostaju na ovim prostorima – dodao je ministar bezbjednosti BiH.

(Srna)

Previous Požari u Grčkoj: Najmanje 74 žrtve, 170 povrijeđenih, ima i nestalih turista
Next Majkić: Mektić problem migranata ne smatra važnom temom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *