REKETIRANJE, OTMICE, PREBIJANJA Ko je bio ubijeni Senad Kobilić


Senad Kobilić (54), koji je ubijen sinoć u Gradiški, odranije je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a važi za osobu koja ima jake veze sa kriminalcima u Sarajevu.

Do sada je više puta hapšen i privođen, zbog raznih krivičnih djela, između ostalog zbog reketiranja, otmica, nanošenja teških povreda i drugih teških krivičnih djela.

Zanimljivo je da je povezivan i sa jednim od najopasnijih sarajevskih kriminalaca Zijadom Turkovićem.

Sredinom 2010. godine policiji je prijavljeno da mu je bačena bomba ispod automobila, koji je bio parkiran kod njegove porodične kuće u Pofalićima u Sarajevu.

Sud BIH 2006. ga je pravosnažno osudio na uslovnu kaznu zbog pokušaja prevare Petra Ćorluke, vlasnika firme “Prodex” iz Gruda, kome se predstavio kao službenik Interpola, te nudio pomoć u vezi sa nepostojećom istragom Interpola protiv njegovog preduzeća.

U ovom predmetu bio je optužen zajedno s Asimom Fazlićem, zamjenikom direktora Interpola BiH, koji je oslobođen optužbi.

Policija ga je dovodila i u vezu sa krađom 37 kilograma platine iz sefa preduzeća hemijske industrije „Azot” kod Goražda iz 2006. godine, ali je u ovom slučaju pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Sarajevski Opštinski sud 2005. godine osudio ga je na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. Tada je oslobođen za umiješanost u eksploziju koja se desila 30. decembra 2003. u stanu u naselju Hrasno, kao i da je bio član grupe koja je dogovorila nabavljanje eksplozivnog materijala i mehanizma za aktiviranje.

Zanimljivo je i da je tada za ista djela, osim Kobilića, krivice oslobođen i Zijad Turković, koji zbog organizovanog krimala, ubistava i pljački izdržava 40-godišnju kaznu zatvora.

Kobilić je hapšen i zbog reketiranja vlasnika kafića po Sarajevu.

(Blic)

Previous ŠAROVIĆ STAVIO VETO, traži se nova lokacija za migrante
Next Tur de Frans NAKRATKO PREKINUT, biciklisti naletjeli na PROTEST FARMERA i sijeno na putu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *