Senad Kobilić upucan u bašti kafića


Senad Kobilić iz Sarajeva, ubijen je noćas u ugostiteljskom objektu u rodnom Liskovcu kod Gradiške. Nepoznati počinilac, za kojim se intenzivno traga, pucao je u 54-ogodišnjaka koji je sjedio u bašti lokala.

“Mi smo sjedili za stolom, mezili, dogovarali se malo o lovu i u 12:02 samo se čuo prasak kao da je petarda eksplodirala. On je skočio i uhvatio se za prsa i rekao: ‘Vozite me’. Na trećem koraku, počeo je da pada. Tu smo skočili svi, položili ga dolje, on je nakon 2-3 minuta počeo da krklja i bio je gotov”, priča Kasim Grgić, svjedok ubistva.

Uviđaj su obavili pripadnici policijske uprave Gradiška, uz asistenciju Jedinice za podršku MUP-a Srpske.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, danas u Opštini Gradiška preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela teško ubistvo. Za sada nepoznato lice je sinoć oko ponoći u mjestu Liskovac života lišilo lice S. K. upotrebom vatrenog oružja”, navodi Danica Gnjatović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kobilić je, prenose mediji, ranije sumnjičen i privođen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i reketiranja, ali i osuđivan zbog pokušaja prevare i nedozvoljenog prometa oružja. Njegova rodbina i prijatelji kažu da je bio humanitarac i mnogima pomagao. Vjerovatno su im i zasmetale informacije iz njegovog policijskog dosijea koje je ekipa ATV-a saopštavala sa lica mjesta. Uslijedili su verbalni, a onda i pokušaj fizičkog napada na našu ekipu. Žena je otvorila vrata službenog vozila ATV-a i krenula da prijeti.

Policija je utvrdila da je žena koja je prijetila ekipi ATV-a sestra ubijenog Kobilića.

(ATV)

Previous Delfini 'potopili' Mađare za polufinale EP
Next Požari u Grčkoj: Najmanje 74 žrtve, 170 povrijeđenih, ima i nestalih turista

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *