Ime ovog prištinskog naselja NIJE SLUČAJNO


Član kavačkog klana Mario Milošević (38), kao i njegov sunarodnik Đorđe Pavićević (31) i navijač Rada Strahinja Đanković (22), osumnjičeni da su počinili ubistva, uhapšeni su u istoj zgradi u Prištini sredinom prošle nedjelje.

Policija ispituje da li uhapšeni predstavljaju jednu od dugogodišnjih spona srpskog i crnogorskog podzemlja.

Specijalne snage policije u akciji organizovanoj po nalogu Interpola uhapsile su dvojicu crnogorskih državljana, jednog srpske i jednog albanske nacionalnosti, piše.

Crnogorci i pripadnici kavačkog klana Mario Milošević i Đorđe Pavićević osumnjičeni su za ubistva i kidnapovanja ljudi počinjena u posljednjih nekoliko godina u Crnoj Gori.

Policija za Mariom Miloševićem raspisala je potragu još u oktobru 2016. godine, nakon ubistva “škaljarca” Radomira Đuričkovića na Cetinju.

Milošević je osumnjičen da je ovo ubistvo počinio po nalogu kavačkog klana, nakon čega se prema operativnim podacima sklonio iz Crne Gore u Srbiju.

Milošević se zatim u maju 2017. godine povezuje i sa pokušajem ubistva Radomirovog brata Miloša Đuričkovića u Beogradu, zajedno sa Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23).

Osim toga, Milošević se potražuje i zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore, što je i zvanično saopštila policija ove države.

Istraga će pokazati i da li je Milošević učestvovao i u ubistvu Podgoričanina Miodraga – Migija Kruščića 21. maja, vlasnika diskoteke “Bigl”.

Podsjetimo, Kruščić je likvidiran iz vatrenog oružja u punoj bašti lokala “Palata” dok je razgovarao sa novinarkom “Vijesti” Jelenom Jovanović, a bio je označen i kao prijatelj “škaljaraca”, zbog čega je prošle godine iz straha tražio da se utvrdi da li mu je bezbjednost ugrožena.

Sa Miloševićem u stanu u akciji sa kosovskom policijom uhapšen je i Nikšićanin Đorđe Pavićević, za kojim se tragalo od početka jula, nakon što je pobjegao iz psihijatrijske bolnice u Dobroti, gdje je izdržavao kaznu zatvora.

Foto: Predrag Dedijer/RAS Srbija

Crnogorski mediji prenose da policija vjeruje da je Milošević prihvatio odbeglog Pavićevića kako bi na njegov račun obavio još neki posao.

Istraga će pokazati da li su se Milošević i Pavićević na Kosovo sklonili odmah nakon pomenutog ubistva Đuričkovića 2016. godine. Naime, Milošević je kod sebe imao i dokumenta na ime Miroslava Kostića i kosovski pasoš. Među dokaznim materijalima u njihovom štek stanu u Prištini su i dva pištolja, skank i kokain. Policija sumnja da su upravo kokainom i plaćane usluge Miloševića za planiranje i izvršavanje nekoliko ubistava.

Takođe, u stanu u prištinskom naselju Kalabrija policija je pronašla nekoliko kilograma kokaina, a postoje podaci da u mafijaškim krugovima jedan život vredi jedan kilogram ove droge. Još uvijek je neizvjesno da li će dvojica Crnogoraca biti izručeni vlastima svoje države, ili će najpre odgovarati pred kosovskim pravosuđem.

Pored Miloševića i Pavićevića, u zgradi koja je služila za skrivanje kriminalaca u štek stanovima uhapšen je Strahinja Đanković (22) iz Beograda, za kojim je raspisana potraga nakon ubistva Petra Arsića ispred kafića “Luna 3K” u beogradskom naselju Vidikovac krajem februara ove godine.

Đanković, navijač Rada, odranije je dobro poznat policiji zbog različitih krivičnih djela.

Istražuje se da li je nakon kraće rasprave Arsić, koji je inače izdržavao kaznu od pet godina zatvora zbog teških krađa i razbojništava, upucan u glavu na Vidikovcu zbog neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima.

– Istraga će utvrditi da li je problem nastao zbog podjele plijena u trgovini narkoticima, koja prema našim saznanjima, nije strana ni žrtvi ni osumnjičenom. Policija u Srbiji smatra da bi hapšenje ove trojke mogla da se riješe još neka ubistva, ali i da privedeni mnogo više znaju o radu podzemlja u našoj zemlji.

Poznato je da su dešavanja u srpskom i crnogorskom podzemlju isprepletana, a često okršaji zaraćenih krimi grupa prelaze granice susjedne države.

(blic.rs)

Previous CNN o arhitektonskom nasljeđu bivše Jugoslavije
Next Tur de Frans nakratko prekinut, naletjeli na protest farmera

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *