Senad Kobilić ubijen u Gradišci


Senad Kobilić (54), koji je od ranije poznat policiji, ubijen je noćas u jednom kafiću kod Gradiške, a napadač je potom pobjegao.

Ubistvo se dogodilo oko ponoći, a policija radi uviđaj i pokrenula je istragu. “Nezavisne novine“ nezvanično saznaju da ubijeni muškarac ne živi u Gradišci, ali da je porijeklom iz ovih krajeva. Likdvidiran je iz vatrenog oružja. Postoje spekulacije da je Kobilić ubijen iz snajpera, ali potvrde takvih informacija zasad nema. Istragu vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Kobilić se ranije dovodio u vezu sa sarajevskim podzemljem.

Senad Kobilić ima debeo policijski dosije, a kako je ranije objavljeno, hapšen je zbog reketiranja, nanošenja povreda i drugih krivičnih djela.

Ispred njegove kuće u Sarajevu, 2010. godine, bačena je bomba na njegov BMW. Sud BiH ga je 2006. godine pravosnažno osudio na uslovnu kaznu zbog pokušaja prevare vlasnika jedne firme, kome se, kako je navedeno, predstavio kao službenik Interpola, te mu nudio pomoć u vezi sa nepostojećom istragom Interpola protiv njegovog preduzeća.

Osuđivan je i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

(Nezavisne novine)

 

Previous Hrvatska mijenja protokol obilježavanja akcije Oluja
Next U Grčkoj nema povrijeđenih državljana BiH

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *