Vučić: Pozicija Srba u Crnoj Gori nije idealna


DAN EVROPE PROSLAVA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne može da komentariše izjavu NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja da je položaj Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao za vrijeme Turaka, a srpskog naroda kao za vrijeme NDH, ali je istakao da pozicija srpskog naroda nije idealna.

– Mi želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, mi želimo bolji položaj srpskog naroda u Crnoj Gori – rekao je Vučić novinarima nakon što je posjetio mjesto početka radova na obilaznici oko Beograda.

On je dodao da se nada da će uskoro imati prilike da o tome razgovara i sa legitimnim srpskim predstavnicima u Crnoj Gori, te da će o svim bilateralnim pitanjima imati priliku da razgovara sa legitimnim i legalnim predstavnicima crnogorske države.

– Mi želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. Da li smo uvek zbog svega srećni? Nismo, o tome i govorimo. Pretpostavljam da ni oni nisu najsrećniji sa onim što mi izgovaramo i činimo – rekao je Vučić.

On je ocijenio da pozicija srpskog naroda u Crnoj Gori nije idealna.

– Da li je pozicija srpskog naroda idealna? Ko god bi to rekao, a da pripada našem rodu i narodu, čini mi se da ne bi govorio, kako se to kaže, pravo, da ne bi govorio istinu – rekao je Vučić.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej je izrazio nezadovoljstvo zbog položaja Srba u Crnoj Gori i rekao da je nezamislivo u 21. vijeku da bi država Crna Gora mogla da oduzme Srpskoj pravoslavnoj crkvi imovinu, poručivši da bi u tom slučaju Crkva alarmirala cijeli svijet.

(Tanjug)

Previous U Grčkoj nema povrijeđenih državljana BiH
Next Uznemirujuće scene u Grčkoj: U vili nađeno 26 mrtvih, umrli zagrljeni

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *