Bez većih zastoja u saobraćaju


Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog radova, danas će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Danas počinje i sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćanja.

Povodom održavanja manifestacije “Kozara puls fest” na prostoru Nacionalnog parka “Kozara” od 8.00 časova sutra do 8.00 časova u subotu, 28. jula, biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase na regionalnom putu Kozarac-Mrakovica.

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Trnovica dva-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, pa se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini, zbog izgradnje auto-puta.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U gradskom području Brčkog biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan.

Na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva saobraća se usporeno zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se, zbog većeg odrona, i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog deminiranja obale rijeke Save, u mjestu Prud, u FBiH, na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac, biće povremenih obustava saobraćaja svakim danom od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, kao i svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik, na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban Brdo/, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

(Srna)

Previous Cvijanović u Vašingtonu sa najbližim Trampovim saradnicima
Next Stradalo oko 5% usjeva u RS, najviše kukuruz i voće

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *