Bugari postavljaju bodljikavu žicu na granicu sa Rumunijom


Bugarska je počela izgradnju žičane ograde na 133 kilometara kopnene granice sa Rumunijom da bi se odbranila od divljih svinja koji prenose afričku svinjsku kugu, rekao je bugarski ministar poljoprivrede Rumen Porožanov.

Porožanov je rekao da će ograda sa četiri reda bodljikave žice od Silistre do Durankulaka biti završena za 10 dana i koštaće oko 150.000 evra, javili su bugarski mediji.

U Bugarskoj nije zabilježen nijedan slučaj afričke svinjske kuge, ali se strahuje da bi mogla brzo da se proširi iz Rumunije, budući da je već registrovana u okrugu Salaž u sjeveroistočnoj Rumuniji, a žarišta su otkrivena i u Jalomici i Kostanci u blizini rumunsko-bugarske granice.

Bugarska je uvela strogu kontrolu na graničnom prelazu između Đurgeva i Rusea, kako se ne bi dozvolio unos životinja i životinjskih proizvoda u državu.

Zaraza afričke svinjske kuge, osim u Rumuniji zabilježena je i u Rusiji, Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji.

Protiv virusa afričke svinjske kuge, koja je bezopasna za ljude i ostale životinje, a za svinje smrtonosna za sada ne postoji vakcina.

(Srna)

Previous Ambasador Dokić o drami ljudi ugroženih požarima u Atini VIDEO
Next Cvijanović u Vašingtonu sa najbližim Trampovim saradnicima

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *