Mektić: Iza ubistva Davida Dragičevića stoji vrh RS


Iza ubistva Davida Dragičevića stoji vrh RS, rekao Dragan Mektić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, danas na pres konferenciji u Banjaluci.

On je rekao da se od javnosti kriju podaci iz istrage, uključujući to da je, kako tvrdi troje saslušanih palo na poligrafu na ključnim pitanjima.

Ponovio je tvrdnje da vrh MUP RS kontroliše tokove droge u Banjaluci.

Mektić je rekao da policija ne želi da riješi brojna nerazjašnjena ubistva u RS i ustvrdio da će ako dodju na vlast rasvijetliti slučaj Dragičević, otkriti ko kontoliše tokove droge i druga ubistva.

Rekao je da nema povjerenja u tužioce u Banjaluci i da zato sada ne želi da iznosi detalje u javnost.

Mektić je govoreći o migrantima u BiH rekao da smještanje migranata neće remetiti normalan život lokalnog stanovništva. Kako je naveo i Srbi koji žive u Medenom polju takođe će se složiti da migranti budu tamo smješteni nakon što je razgovarao s lokalnim srpskim predstavnicima.

Mektić je rekao da se razmišlja da se promijene zakoni kako bi se u pitanje rješavanja migranata uključila vojska kako bi pomogla graničnoj policiji u zaštiti granice.

“Moram da kažem da mi se ni žica ne gadi”, rekao je Mektić.

Rekao je da je u Imigracionom centru zadržano 30 sumnjivih lica koji se predstavljaju kao migranti, da im je ograničemo kretanje dok se s parterskim službama provjerava njijov identitet.

Dodao je da je EU pala na ispitu u vezi s migrantima jer oni ulaze na zapadni Balkan preko teritorije EU, a više od 80 odsto tih ruta kontrolišu kriminalne organizacije.

Na pitanje šta je sadašnja vlast na nivou BiH uradila da se riješe te afere, rekao je da je podnesen čitav niz izvještaja uključujići milionsku korupciju, ali da Tužilaštvo BiH te predmete drži u ladici.

Rekao je da je i u slućaju “Bobar banke” i “Pavlović banke” policija sve uradila, ali da Tužilaštvo ne želi da pokrene taj predmet.

Mektić je naveo i da nema povjerenja u pravosuđe i da vjeruje da bi banjalučko tužilaštvo sakrilo dokaze u vezi s ubistvom Davida Dragičevića.

“Ako pokažu da su sposobni riješiti slučaj odmah ću im dati sve dokaze. Da li ima još ikog kome nije jasno da je Banjaluka preplavljena drogom”, rekao je Mektić.

Mektić je dodao da su tvrdnje da je u Banjaluci odranije bilo puno droge pokušaj da se zaštiti sadašnja vlast od odgovornosti.

“Zalažem se za dekriminalizaciju vrha MUP-a RS i na taj način napraviti časnu instituciju”, rekao je Mektić.

(Nezavisne novine)

Previous BiH nudi pomoć Švedskoj i Grčkoj
Next Dodik: Vjerovatno će pokušati da ospore moju pobjedu na izborima

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *