Poznati travar otkriva šta piti i kako očistiti povrće od otrova


Nije tajna da i onaj ko pazi o zdravlju ne može sasvim da se zaštiti od štetnih materija, a ni prodavnice zdrave hrane često nisu garant. Zato je Nebojša Stamenović, čuveni travar iz Niša, otkrio kako da od prirode uzmemo sve što treba za dugovječnost i dao recept za najbolji detoks za cijelo telo.

Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog i nekadašnji šef hilandarske kuhinje, skoro dvije decenije istražuje šta se sve to u prirodi krije, a što može pomoći da živimo duže i kvalitetnije. Danas Neša svim zainteresovanima daje recepte za najrazličitija jela od posebnog bilja, povrća, začina svih mirisa i ukusa i savjetuje kako bi valjalo da se hranimo i koje namirnice da biramo.

Svjestan je Nebojša da i onaj ko pazi ne može sasvim da se zaštiti od štetnih materija, a ni prodavnice zdrave hrane često nisu garant. Zato za detoksikaciju organizma preporučuje glinu za piće, to jest bentonitsku glinu, koje ima u apotekama.

– Jednu drvenu kašičicu gline uveče stavite u čašu vode. Prve nedjelje se pije samo voda, a potom se promućka i pije se i talog. Treba je uzimati dvaput godišnje po 10 dana. A ako ne znate da li je povrće koje jedete prskano, prelijte ga uljem, sirćetom, začinom i glinom. Ona za sebe lijepi otrove i izbacuje iz tiela – priča Neša koji je kroz planinarenje godinama upoznavao ljekovite travke i pečurke.

Učio je dugo, čitao o bilju, pitao travare po pijacama i došao do tajnog recepta za dugovječnost, piše Blic Žena.

Previous Čavić prije 14 godina: Devet dana jula srebreničke tragedije crna stranica istorije srpskog naroda
Next Mogući pljuskovi sa grmljavinom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *