Detalji likvidacije u Gradišci: Profesionalno ubistvo, nepoznat motiv


??????????????????????????????????????????????????????????

Potraga za ubicom Senada Kobilića (54) iz Gradiške, koji je u utorak likvidiran hicem iz snajpera u bašti kafića “Dom” u Liskovcu, još nije dala nikakve rezultate.
Tragajući za korisnim informacijama inspektori MUP RS u srijedu su nastavili da ispituju i saslušavaju Kobilićeve poznanike, prijatelje, ljude među kojima se kretao, kao i lica iz kriminalnog miljea, ali nisu došli do podataka koji bi ih odveli prema osumnjičenom.

Izvor blizak istrazi kaže da način izvršenja ukazuje da se radi o profesionalnom ubistvu, pa se ne isključuje da je likvidacija naručena, a izvršilac plaćen da “odradi posao”.

“Do sada je utvrđeno da je ubica pod okriljem noći, preko livade, dopuzao do mjesta sa koga je pucao tako da je ostao neprimijećen. Pronađeni tragovi ukazuju da je pucao iz klečećeg stava i to snajperskom puškom sa udaljenosti od oko 100 metara. Nije bilo tragova druge osobe, ali ne isključujemo mogućnost da je imao saučesnike koji su mu pomogli u bjekstvu “, kaže izvor iz MUP RS.

Istražioci nemaju ni eventualni motiv zločina, a način izvršenja neodoljivo podsjeća na ubistvo “žestokog momka” Gorana Kotura Kote koji je hicem iz snajpera ubijen ispred svoje kuće na keju u Gradišci 3. oktobra 2003. godine.

Taj zločin nikada nije rasvijetljen, niti je precizno utvrđeno odakle je pucano. Puška i čaura ni tada nisu pronađene i pretpostavlja se da se radilo o kalibru 7,9 milimetara. Kotur je, kao i Kobilić, imao policijski dosije, ali i veze u kriminalnim, političkim i poslovnim krugovima.

Inače, Kotur je važio za najjačeg kriminalca u Gradišci. Njegov nezvanični nasljednik bio je Milan Vujičić Vujka koji ubijen 10. oktobra 2015. ispred kafe bara “Kasper”. Vujka je ubijen sa dva hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra, koju je poslije godinu dana policija pronašla u kanalizacionim cijevima, koje vode u rijeku Savu. Ni taj zločin nije rasvijetljen.

Na mjestu ubistva Senada Kobilića istražioci nisu pronašli čauru, ali jesu fragmente zrna. Ti fragmenti su upućeni na balističko vještačenje da bi se ustanovilo iz kojeg je oružja pucano.

“Definitivno je riječ o puščanom zrnu. Sad da li se radi o lovačkoj pušci, kalibra 8h57 mm, ili nekom vojnom oružju sa optikom, kalibra 9 mm, znaće se nakon vještačenja”, rekao je izvor blizak istrazi.

(novosti.rs)

Previous Grčka: Potraga za nestalim bliznakinjama tokom požara VIDEO
Next Protest odbornika i načelnika u Sarajevu zbog migrantske krize

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *